Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan resmi duyuruya göre, eğitim-öğretim görecek 438 subay ile 2,490 astsubay alımı gerçekleştirilecek. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılamak üzere planlanan alımlar kapsamında, askeri personel aranıyor.

Jandarma subay alımlarında 25 muvazzaf, 383 sözleşmeli jandarma subayı (erkek/kadın), sahil güvenlik subayı alımlarında ise 30 sözleşmeli sahil güvenlik subayı (erkek/kadın) olacak.

Astsubay alımlarında ise 12 muvazzaf, 2,368 sözleşmeli jandarma astsubayı (erkek/kadın) ve 110 sözleşmeli sahil güvenlik astsubayı (erkek/kadın) için kontenjanlar ayrıldı.

Adana'da çöp kamyonunun çarptığı evdeki bir kişi yaralandı Adana'da çöp kamyonunun çarptığı evdeki bir kişi yaralandı

Başvuru yapacak adaylar, başvuru şartları ve aranan niteliklere ilişkin detaylara "www.jandarma.gov.tr" adresindeki başvuru kılavuzundan ulaşabilirler. Başvurular, 14 Ocak tarihine kadar "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" adresi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmak isteyen adaylar için önemli bir fırsat!