Son dönemde özel bir şirket tarafından işletilen Ankara-Niğde otoyolunda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili yaşanan mağduriyetler vatandaşları zor durumda bırakıyor. Adana’dan Ankara’ya seyahat eden bir sürücü, 3 ay önce HGS ile otoyoldan geçiş yapmasına rağmen bakiyesinden düşmediğini ve bu geçişin ihlal olarak sisteme kaydedildiğini fark etti. Aradan geçen süre zarfında ne bir uyarı ne de bir tebligat almayan sürücü, 3 ay sonra bir avukatlık bürosundan gelen telefonla şaşkına döndü. Adına icra takibi başlatılmış ve 370 TL’lik borç 3.151 TL’ye çıkmıştı.

Benzer Şikayetler Artıyor

"Şikayet var" gibi platformlarda yer alan birçok benzer şikayet, otoyolu kullanan yüzlerce vatandaşın bu sistemden mağdur olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar HGS bakiyelerinden düşmeyen geçiş ücretleri için bir süre sonra astronomik rakamlarla karşı karşıya kalıyorlar. Çoğu kişi, herhangi bir bilgilendirme yapılmadan direkt icra takipleriyle muhatap oluyor.

Yasal Düzenleme ve Denetim İhtiyacı

Pluxee Türkiye sponsorluğunda PERYÖN CHRO buluşması gerçekleştirildi Pluxee Türkiye sponsorluğunda PERYÖN CHRO buluşması gerçekleştirildi

Vatandaşlar, bu duruma karşı önlemler alınması ve sistemin denetimlerinin sıklaştırılması gerektiğini belirtiyor. Avukatlık masrafları ve faizlerle katlanarak büyüyen borçlar, mağdurların hukuk mücadelesi başlatmasına yol açıyor. Ayrıca, geçiş ihlalleriyle ilgili bilgilendirmenin yapılmaması, tebligat gönderilmeden icra takiplerinin başlatılması gibi sorunlar da tartışma konusu olmuş durumda.

Yetkililerin bu konuda bir düzenleme yaparak mağduriyetleri en aza indirmesi ve denetimleri sıklaştırması gerektiği vurgulanıyor. Sürücüler ise, bu süreçte haklarını arayacak yasal yolları kullanmaya hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi