Döviz kurları sınırlı yükseliş gösterirken, borsa ise yatırımcısına kaybettirdi. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi düşüş yaşarken, altın ve döviz yatırımcılarına kazanç sağladı.

Halka Arzlar Durdu Borsadan 1 Milyonu Askin Yatirimci Kacti

Borsa İstanbul Değer Kaybetti

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftaya dalgalı bir seyirle başladı. En düşük 9.696,01 puanı gören endeks, hafta içinde en yüksek 10.108,15 puana kadar yükselse de haftayı önceki haftaya göre yüzde 1,24 değer kaybederek 9.777,46 puan seviyesinde tamamladı. Bu düşüş, haftalık bazda borsada yatırım yapanların zarar etmesine neden oldu.

Borsa AltınAltında Rekor Artış

Haftanın asıl kazananı ise altın oldu. Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram fiyatı yüzde 1,99 artışla 2 bin 923 lira seviyesine yükseldi. Özellikle Cumhuriyet altını yatırımcılarına büyük kazanç sağladı. Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 4,85 yükselerek 20 bin 52 liraya ulaştı.

Yatırımcıların en çok tercih ettiği altın türlerinden biri olan çeyrek altının fiyatı da önemli bir artış kaydetti. Geçen hafta sonu 4 bin 800 lira olan çeyrek altının satış fiyatı bu hafta yüzde 4,77 artarak 5 bin 29 liraya çıktı. Böylece, çeyrek altın 5 bin lira barajını aşarak yeni bir rekor kırmış oldu.

Dolar TahminiDövizde Sınırlı Yükseliş

Altın kadar büyük olmasa da döviz kurları da bu hafta yatırımcısına kazandırdı. ABD doları, yüzde 0,12’lik sınırlı bir artışla 34,1570 lira seviyesine yükseldi. Euro ise daha belirgin bir artış göstererek yüzde 0,40 yükselişle 38,2210 lira seviyesine çıktı.

Vergi Uzlaşma YurtetYatırım ve Emeklilik Fonları Kazandırdı

Yatırım fonları bu hafta yüzde 0,24 değer kazanırken, emeklilik fonları ise yüzde 0,33 yükseldi. Kategorilere göre en çok kazandıran fonlar ise "kıymetli maden" fonları oldu. Bu fonlar yüzde 3,72 değer artışıyla yatırımcısına en yüksek getiriyi sağladı.

İkinci Üniversite Başvuruları Devam Ediyor: Sınavsız Diploma Fırsatı! İkinci Üniversite Başvuruları Devam Ediyor: Sınavsız Diploma Fırsatı!

Bu hafta yatırım dünyasında altın yine güvenli liman olarak öne çıktı ve yatırımcısına büyük kazanç sağladı. Döviz kurları da küçük artışlarla yatırımcılarına kazandırırken, borsa haftanın kaybettireni oldu. Özellikle altın ve kıymetli maden fonlarına yatırım yapanlar bu haftayı kazançlı kapattı.

Editör: Resul Özdil