Çin Bilimler Akademisi'nden Chu Junhao, "görünmezlik pelerini" adını verdikleri yeni teknolojilerini tanıtarak dikkat çekti. Pekin'de düzenlenen Süper Bilim Gecesi'nde "Çoklu Optik Gizlilik Yöntemlerinin Etkililik Testi"ni sunan Junhao, özel malzemeler kullanarak geliştirdikleri "görünmezlik teknolojisi"ni gözler önüne serdi.
Bu yenilikçi teknolojinin bir bilimsel yöntem olduğunu belirten Chu Junhao, "Sihir değil, bilimsel bir yöntem. Gelecekte, Harry Potter'ın görünmezlik pelerini günlük bir eşya olarak hayatımıza girecek." dedi. Junhao, izleyicilere sunduğu videoda, "görünmezlik tekniği"ni kullanarak kişinin alt gövdesini kaybetmesini gösterdi.
Geliştirdikleri görünmezlik teknolojisinin temelinde, ışığı düzenli olarak kıran "silindirik ızgara" adını verdikleri özel bir malzeme bulunuyor. Bu malzemenin kırılma indisini kullanarak çalışan sistem, gelecekte kullanıcıların giydiği kıyafetlerle eşleşen bir kumaşın, günlük yaşamda "görünmez" olmasını sağlayabilecek. Junhao, "Görünmezlik teknolojisi ve metamalzemelerin gelişimiyle birlikte bilim kurgu filmlerindeki 'görünmezlik' gerçeğe dönüşecek." diye konuştu.
Chu Junhao, Çin Bilimler Akademisi'nde akademisyen olarak görev yapıyor ve kızılötesi fizik ile yarı iletken fizik konularında uzmanlaşmış bir bilim insanıdır. Teknolojik gelişmelerle birlikte, bu tür yenilikler günlük yaşamımıza nasıl entegre edilecek, yakın gelecekte hangi alanlarda kullanılabilecek, merak konusu olmaya devam ediyor.