Dijital dünyaya rağbet karbon emisyonlarını artırıyor Dijital dünyaya rağbet karbon emisyonlarını artırıyor

Nijer'de askeri yönetimin başa geçmesinin ardından Fransa ile gerilim yaşanan ülkede, Fransız askerleri ülkeden çekildi. Nijer'de görev yapan 1500 askerin 1346'sı Fransa'ya dönerken, kalan 154 asker de ülkeden ayrıldı. Fransız askerleri, başkent Niamey'deki Fransız askeri üssünü Nijer makamlarına teslim etti. Nijerliler, Fransız askerlerinin ayrılışını kutlamak amacıyla askeri üste toplandı.

Öte yandan, Fransa'nın Niamey Büyükelçiliği, Nijer makamlarının kısıtlamaları nedeniyle görevlerini yerine getiremediği gerekçesiyle 22 Aralık itibarıyla kapatıldı. Bu durum, Fransız-Nijer ilişkilerindeki gerilimi bir adım daha ileri taşıdı.

Nijer'deki askeri yönetim, 26 Temmuz'da başa geçtikten sonra Fransa ile yaşanan gerilimin bir sonucu olarak 25 Ağustos'ta Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Sylvain Itte'ye ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanımıştı. Bu olayın yanı sıra, askeri yönetim Paris ile askeri iş birliği anlaşmalarını feshetmiş ve ülkedeki Fransız askerlerinin ayrılmasını istemişti. Fransız Büyükelçi, istenmeyen kişi ilan edildikten yaklaşık bir ay sonra, 27 Eylül'de ülkeden ayrılmıştı.