LG'den B2B müşterileri için dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla Ricoh ile ortaklık LG'den B2B müşterileri için dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla Ricoh ile ortaklık

Enerji sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren bir rapor, hızlı bir enerji dönüşümünün, petrol ve gaz fiyat şoklarının olumsuz etkilerini önleyebileceğini ortaya koyuyor. Cambridge Econometrics tarafından hazırlanan rapor, 1970'lerdeki gibi bir petrol ve gaz fiyat şoku durumunda, mevcut enerji politikalarının devam etmesiyle küresel ekonomiye maliyetin 10 trilyon dolar olabileceğini gösteriyor. Ancak, yenilenebilir enerjiye geçişin hızlandırılması durumunda, küresel GSYH'ye 3,5 trilyon dolar tasarruf sağlanabileceği ifade ediliyor. Bu miktar, ABD ekonomisinin neredeyse yarısına denk gelmektedir.

Cambridge Econometrics'in yaptığı simülasyon analizi, enerji dönüşümünün tüketici fiyatları üzerindeki etkilerini değerlendirerek, 1,5°C sıcaklık hedefiyle uyumlu bir enerji dönüşümünün küresel ekonomiye sağlayabileceği avantajları ortaya koyuyor. Analiz, enerji sisteminin daha hızlı bir şekilde karbonsuzlaştırılmasının, petrol ve gaz fiyat şoklarının yaratabileceği genel fiyat artışlarını önlemede etkili olabileceğini gösteriyor. Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynaklarının payının artmasıyla, fiyat seviyelerindeki kalıcı artışların daha az olabileceği vurgulanıyor.

Bu bağlamda, enerji politikalarının daha sürdürülebilir bir yönde hızlandırılmasının, gelecekteki enerji fiyat şoklarına karşı küresel ekonomiyi daha dirençli hale getirebileceği sonucuna varılıyor.