Emekli Maaşlarına Refah Payı Eklenebilir: Ocak Ayı Zam Beklentisi Artıyor

TV+'tan yeni spor ve eğlence kanalları TV+'tan yeni spor ve eğlence kanalları

Milyonlarca emekli, Ocak 2024'te açıklanacak enflasyon rakamlarıyla maaşlarına yapılacak zam oranını merakla bekliyor. Enflasyonun yanında, emeklilere ek olarak refah payı verilmesi de gündemde.

Enflasyon Zam Oranları Belirleyici Olacak

SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon oranına göre zam alırken, memur emeklileri ise hem enflasyon farkı hem de toplu sözleşme zammıyla maaşlarını artıracak. Merkez Bankası, yıl sonunda enflasyonun yüzde 38 ila 42 aralığında gerçekleşmesini öngörüyor. Bu tahminlere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayında alacakları zam oranı yüzde 10,64 ile yüzde 13,84 arasında değişebilir.

Refah Payı Beklentisi Güçleniyor

Temmuz ayında olduğu gibi refah payı verilmesi beklentisi de bulunuyor. Bu durumda memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları eşitlenebilir. Refah payının eklenmesiyle tüm emeklilere yapılacak toplam zam oranının yüzde 20’yi bulabileceği konuşuluyor.

En Düşük Emekli Maaşı Güncellenecek mi?

Temmuz ayında 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli maaşının, Ocak 2024’te enflasyon verileri doğrultusunda yeniden güncellenmesi gündemde. Beklentiler, en düşük emekli aylığının 14 ila 15 bin lira seviyesine çıkarılması yönünde. Özellikle kök maaşı 11 bin lira ve altında olan emeklilerin zamdan faydalanamaması riskine karşı bu artışın yapılabileceği düşünülüyor.

Editör: Rabia İlkay Yıldız