Ev alım-satım sürecinde radikal bir değişiklik kapıda! Artık tapuda yeni bir döneme geçiliyor:

Ekspertiz zorunluluğu. Bu yeni düzenleme ile birlikte ev alırken ve satarken ekspertiz raporu istenmesi zorunlu hale geliyor. 

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (4)

Peki, bu ne anlama geliyor?
Gerçek Değer Ortaya Konacak: 

Yapılan düzenleme ile gayrimenkullerin gerçek değeri ortaya konacak. Tapuda beyan edilen değerler ile piyasa değeri arasındaki farklar kontrol altına alınacak. Bu sayede alıcılar ve satıcılar daha sağlam bir temel üzerinde işlem yapabilecekler.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (5)

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Çalışmaları:
Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomideki büyümeyi desteklemek için yeni gelir unsurları yaratma çabasında. Özellikle gayrimenkul yatırımlarındaki vergi avantajlarını gözden geçiriyorlar. Bununla birlikte, gayrimenkul alım-satımında vergiden muafiyet süresinin kısaltılması gibi çözümler de tartışılıyor.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (6)
Harç ve Gelir Vergisi Kaybına  Çare Aranıyor:
Emlak vergisi rayiç bedeli üzerinden alınan harç ve gelir vergisinin tam olarak elde edilebilmesi için yeni bir düzenleme geliyor. Artık ev alım-satımında ekspertiz raporu istenmesiyle birlikte ev satış bedeli eksperler tarafından belirlenecek. Bu, vergi kayıplarını önlemek için atılan önemli bir adım olarak görülüyor.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (2)

Kira Vergisinde Değişiklikler:
Kirada istisna ve indirimlerin kaldırılması da gündemde. Düşük kira geliri olanların vergi ödememesi kuralının çiğnenip çiğnenmeyeceği tartışılıyor. 
Ayrıca götürü gider indiriminin de kaldırılması konuşuluyor.
İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (1)Sonuç olarak, ev alım-satımında getirilen ekspertiz zorunluluğu ve diğer düzenlemeler, gayrimenkul sektöründe önemli değişikliklere yol açabilir.
 Bu değişikliklerin, hem alıcılar hem de satıcılar için daha şeffaf bir piyasa ortamı yaratması bekleniyor.