Global Marketing Summit 2024 İstanbul'da düzenlendi Global Marketing Summit 2024 İstanbul'da düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ekim ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. SED ödemeleri, çocukların sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitim giderlerine destek olunması amacıyla her ay düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Bakan Göktaş, Ekim ayına özel olarak toplam 1 milyar 63 milyon liralık SED ödemesinin hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Bu yardımlar, çocukların aileleri yanında büyümelerini teşvik eden aile odaklı sosyal hizmet modelleri kapsamında sağlanıyor. Göktaş, çocukların güvenli ve sağlıklı bir aile ortamında büyümesi gerektiğine vurgu yaparak, "Milli değerlerine sahip çıkan, eğitimli, kendine güvenen ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak en büyük önceliğimizdir," ifadelerini kullandı. Bu amaçla yapılan SED ödemeleri, hem çocukların eğitim giderlerine katkıda bulunuyor hem de ailelerin maddi yükünü hafifletiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların farklı sosyal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hizmetlerini çeşitlendiriyor ve özellikle eğitime yapılan desteği artırmayı hedefliyor. Bakan Göktaş, bu tür yardımların, çocukların gelecekte daha sağlam adımlarla ilerlemelerine katkı sağladığını belirtti. SED ödemeleriyle, sosyal açıdan dezavantajlı ailelerin çocuklarına eğitim fırsatları sunuluyor, böylece onların topluma daha donanımlı bir şekilde katılmaları hedefleniyor.

Editör: Şeyma Kundakcı