Devlet Su İşleri (DSİ), 70. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel Müdür Mehmet Akif Balta'nın değerlendirmelerine ev sahipliği yaptı. DSİ'nin köklü geçmişi ve geniş kapsamlı projelerine odaklanan Balta, Türkiye'nin en yetkili su kurumu olarak su kaynaklarını koruma ve halka hizmet etme misyonunu sürdürdüklerini belirtti.

Balta, DSİ'nin sadece baraj inşası değil, içme, kullanma ve sanayi suyu temini, tarımsal sulama, atık su arıtma tesisleri, hidroelektrik enerji santralleri ve taşkın koruma yapıları gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiğini vurguladı. DSİ'nin önemli projelerinden olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) gibi bölgesel projeleri başarıyla hayata geçirdiğini söyleyen Balta, kurumun dünya çapında "en"lere ve "ilk"lere sahip olduğunu belirtti.

Türk Damat ve Hollandalı Gelin, Düğünlerinde Milli Maç Coşkusuna Ortak Oldu Türk Damat ve Hollandalı Gelin, Düğünlerinde Milli Maç Coşkusuna Ortak Oldu

2024 hedeflerine de değinen Balta, içme suyu temini noktasında 2024 sonuna kadar 170 milyon metreküp daha su sağlanacağını ve toplam içme suyu miktarının 5,37 milyar metreküpe ulaşacağını ifade etti. Sulama suyu kapasitesinde de artış hedefleyen DSİ, 2024 sonuna kadar 72,3 milyon dekar araziye su ulaştırmayı planlıyor.

Balta, DSİ'nin taşkın koruma projeleri ve erken uyarı sistemleriyle Türkiye'nin su kaynaklarını etkin bir şekilde yönetmeye devam edeceğini ve enerji yatırımlarını da artırarak kurulu güçlerini 37 bin megavata çıkaracaklarını açıkladı. DSİ'nin önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir su yönetimi ve altyapı projeleriyle ülkeye katkı sağlamaya devam etmesi bekleniyor.