Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sık sık dile getirdiği "erken seçim" çağrısına net bir yanıt verdi ve erken seçim tartışmalarına kapıları kapattı. Erdoğan, herkesin planlarını mevcut takvime göre yapması gerektiğini belirtti.

"Türkiye'nin Çözülmesi Gereken Meseleleri Var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında son bir yılın seçim gündemiyle geçtiğini hatırlatarak, bölgede her gün yeni krizlerin ve çatışmaların patlak verdiğine dikkat çekti. Erdoğan, "Milletimizin çözülmesi gereken meseleleri varken muhalefetin erken seçim çağrısı yapması doğru değildir. İş dünyasından siyasetçisine, esnafından memuruna, ev hanımından öğrencisine kadar herkes planını programını buna göre yapmalıdır," dedi.

"Milletimiz Son Sözünü Söyledi"

Erdoğan, 14-28 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde milletin son sözünü söylediğini ve 31 Mart yerel seçimlerinde de halkın yerel yönetimlerde görmek istediği isimleri belirttiğini ifade etti. "Seçimler demokrasinin bayramı, şölen günüdür. Tarihimizde sandıkta tezahür eden iradeyi yok sayanların olduğu da ülkemizin bir gerçeğidir," dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Geleneksel Yaz Kampı Nevşehir'de Gerçekleştirildi Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Geleneksel Yaz Kampı Nevşehir'de Gerçekleştirildi

"Cumhurbaşkanlığı Sisteminde Erken Seçim Yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim tartışmalarının muhalefet içindeki çatışmaların dışa yansıması olduğunu belirtti. "Cumhurbaşkanlığı sisteminde erken seçim yoktur, bunun yerine seçimlerin yenilenmesi kararı alınması vardır. Hiçbir temeli olmayan bu tarz sahte gündemlerle muhalefet kendi içindeki bilek güreşini perdelemeye çalışmaktadır," şeklinde konuştu.

"Herkes Planını Buna Göre Yapsın"

Erdoğan, sadece işlerine odaklandıklarını ve Türkiye'nin çözülmesi gereken meselelerine yoğunlaştıklarını vurguladı. "Biz sadece ve sadece işimize odaklanıyoruz. Türkiye son 1 yılını seçim gündemiyle geçirmişken, bölgemizde her gün yeni bir kriz, çatışma patlak verirken, dünya belirsiz girdabında sürüklenirken, ülkemizin ve milletimizin çözülmesi gereken meselesi var iken, sırf eski ve yeni takım arkadaşlarına çalım atmak için bu tür şartlara meyledilmesini doğru bulmuyoruz," dedi. Erdoğan, iş dünyasından siyasetçilere, esnaftan memurlara, ev hanımlarından öğrencilere kadar herkesin planlarını bu doğrultuda yapması gerektiğini söyledi.

Editör: Resul Özdil