Yazılı bir basın açıklaması yapan Kara, Türkiye’de derinleşen yoksulluğa dikkat çekerek, hükümetin tasarruf tedbirleri adı altında çocukların ücretsiz yemek hakkını engellediğini belirtti.

Çukurova'dan tarımsal üretime yeni nohut ve arpa tohumları kazandırıldı Çukurova'dan tarımsal üretime yeni nohut ve arpa tohumları kazandırıldı

Yıldırım Kara, açıklamasında, AKP hükümetinin kamuoyu baskısı sonucu 2023 yılında Temel Eğitim Müdürlüğü'nün 25 Ocak 2023 tarihli genelgesiyle okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklara haftada beş gün beslenme desteği sağlamaya başladığını hatırlattı. Ancak bu uygulamanın sadece bir dönem sürdüğünü ve sessiz sedasız kaldırıldığını vurguladı. "Çocukların gelişimi için yeterli ve dengeli beslenme şart. Ancak hükümet, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için bu desteği sınırlı tutarak, hiçbir açıklama yapmadan uygulamayı sonlandırdı," dedi.

Depremden etkilenen iller olan Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da uygulamanın bu yıl devam edeceği duyurulsa da, 2024-2025 eğitim öğretim yılında "Tasarruf Tedbirleri" kapsamında sonlandırılabileceği belirtiliyor.

Nermin Yıldırım Kara“Depremzede Çocuklara Yeterli Destek Verilmiyor”

Yıldırım Kara, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “kaynak yok” gerekçesiyle beslenme desteğini devam ettirmemesine tepki göstererek, “Saraya sınırsız kaynak bulunurken, depremzede çocuklara sınırlı destek verilmesi kabul edilemez” dedi. Kara, "Hatay’daki öğretmenlerden aldığımız bilgilere göre, verilen yemeklerin besin değerleri yeterli değil ve denetimler yetersiz" diyerek, depremi yaşayan ve büyük zorluklar çeken çocuklar için gerekli adımların atılmadığını savundu.

CHP’li vekil, Milli Eğitim Bakanlığı’na konuya dair soru önergesi verdiklerini ve hükümetten açıklama beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Resul Özdil