Atıl Durumdaki Balıkesir Havalimanı Osmaniye'ye Ders Olur mu? Atıl Durumdaki Balıkesir Havalimanı Osmaniye'ye Ders Olur mu?

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayınladı. Yanık, mesajında milli iradenin hâkim kılınmasının esas alındığı Sivas Kongresi'nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti.

Yanık, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, Sivas Kongresi’nin Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde oynadığı kritik rolü vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: "Milli iradeyi hakim kılmak tek esas kabul edilerek Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, manda ve himayenin reddedilerek aziz milletimizin asla bir müstemleke ülkesi olmayacağının tüm dünyaya ilan edildiği Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü bugün."

Sivas Kongresi

Derya Yanık, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle andığını belirtti. Yanık, "Şanlı tarihimizin bu önemli gününde bağımsızlık ateşini yakarak gücünü önce Hak'tan, sonra aziz milletimizden alan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehidlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum," dedi.

Sivas Kongresi, Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştiren ve Türkiye’nin tam bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardan biri olarak kabul ediliyor. 4 Eylül 1919'da gerçekleşen kongre, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden süreçte büyük bir mihenk taşı olarak tarihteki yerini aldı.

Editör: Rabia İlkay Yıldız