CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, geçim sıkıntısı çeken vatandaşları seslerini duyurmak için 30 Haziran'da Kocaeli'ne davet etti. İşte Özel'in dikkat çeken açıklamaları:

Asgari Ücret ve Açlık Sınırı

Özel, asgari ücretin 17 bin TL, açlık sınırının ise 20 bin TL olduğunu belirterek, geçim sıkıntısı çeken vatandaşların yaşadığı zorlukları dile getirdi:

"Asgari ücret 17 bin TL, açlık sınırı 20 bin TL. Çay üreticisi Rize'den, buğday üreticisi Edirne'den, Adana'dan seslendi 'geçinemiyoruz' diye. Ne yapacağız, madem kimse anlamıyor, duymuyor; o zaman hepinizi Kocaeli'ne, 30 Haziran'da bekliyoruz. Çaya buğdaya zammı almak için bütün geçinemeyenleri Gebze'de bekliyoruz. Sizi duyuyoruz, sesimizi duyurmaya geliyoruz."

Türkiye İttifakı ve Milli Duruş

Özel, Türkiye ittifakına tüm vatandaşları davet ederek, bu ittifakın sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar ve Kürt demokratlardan oluştuğunu vurguladı:

Adana’da hava sıcaklığı 44 dereceye ulaştı, çocuklar kanallara akın etti Adana’da hava sıcaklığı 44 dereceye ulaştı, çocuklar kanallara akın etti

"Türkiye ittifakına 31 Mart'tan önce herkesi davet ettik, yine davet ediyoruz. Türkiye ittifakı sosyal demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, Kürt demokratlardan oluşuyor. Milli Takım yendiğinde sevinen herkes, Filenin Sultanları kazandığında İstiklal Marşı'yla gururlanan herkes bu ittifakı oluşturuyor."

Diyarbakır-Mardin Yangını

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangında hayatını kaybeden 15 vatandaşımıza başsağlığı dileyen Özel, yangının BEDAŞ'ın ihmali sonucu çıktığını belirtti:

"Geçtiğimiz hafta Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangında 15 vatandaşımızı kaybettik. Kendilerine rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. İçişleri Bakanlığı'nın ilk yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı, olayın anız yangını olmadığı, BEDAŞ'ın inanılmaz ihmali anlatılıyor. Yangın çıkması için ne gerekiyorsa yapıldığını, hiçbir tedbirin alınmadığını, bu yangına BEDAŞ'ın davetiye çıkardığını ortaya koyuyor raporlar."

BEDAŞ'ın İhmalleri

Özel, BEDAŞ'ın bölgede yaşattığı sorunları detaylandırdı ve kurumun ihmalleri sonucu insanların hayatlarının tehlikeye girdiğini vurguladı:

"BEDAŞ herhalde bu bölgenin en çok şikayet ettiği kurumdur. BEDAŞ'ın Şanlıurfa'ya ettiğini kimse etmiyor. Solunum cihazına bağlı insanların hayatları tehlikeye atılıyor. Ev aletleri yanıyor, kullanılamaz hale geliyor. Elektrik altyapısının geçmişten kalması ve BEDAŞ'ın gerekli yatırımı, yenilemeyi yapmaması nedeniyle sürekli elektrik kesintileri yaşanıyor."

Depremzedelerin Durumu

Özel, 6 Şubat depremi sonrası yaşanan durumu ve depremzedelerin karşılaştığı zorlukları dile getirdi:

"6 Şubat depreminin üzerinden 16 ay geçti. Malatya'da konteyner kentleri gördüm. İlçelerde 16 ay geçmesine rağmen Malatya'da kimsenin yüzünün gülmediğini söylemeliyim. 650 bin konut sözü verenler, bundan oy alanlar sadece 75 bin konutu bitirebildiler. Depremzedeler bilsin ki, karıncanın arkadaşı vardır; o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir."

Özgür Özel

Ekonomik Zorluklar ve Çözüm Önerileri

Özel, ekonomik zorluklara değinerek, çözüm önerilerini sundu ve iktidara geldiklerinde bu sorunları nasıl çözeceklerini anlattı:

"Asgari ücret 17 bin TL ve verdikleri günden bu yana yüzde 25 erimiş durumda. Bakır borudan enflasyon hesaplıyor, gıda ürünlerinden hesaplamıyorlar. Seçimden önce asgari ücrete 4 kez zam düşünebiliriz derken bugün zam olmayabilir diyorlar. Emekli maaşını asgari ücret seviyesine çekmeden, asgari ücrete enflasyon oranında iyileştirme yapmadan olmaz. Biz vergide adalet istiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi istiyoruz."

Kocaeli'ne Çağrı

Özel, geçim sıkıntısı çeken herkesi 30 Haziran'da Kocaeli'ne davet ederek, seslerini duyurmaları için çağrıda bulundu:

"Asgari ücret 17 bin TL, açlık sınırı 20 bin TL, çay üreticisi Rize'den, buğday üreticisi Edirne'den, Adana'dan seslendi 'geçinemiyoruz' diye. Ne yapacağız, madem kimse anlamıyor, o zaman hepinizi Kocaeli'ne 30 Haziran'da bekliyoruz. Çaya buğdaya zammı almak için bütün geçinemeyenleri Gebze'de bekliyoruz. Sizi duyuyoruz, sesimizi duyurmaya geliyoruz."

Editör: Ersin ŞİMŞEK