Çetin Oranlı'nın Kitabı 'Yılın Şehir Kitabı' Seçildi

Adana, Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2023 Yılının Fikir Adamları ve Sanatçıları Ödül Töreni'nde büyük bir onur yaşadı. Adana Basın İlan Bölge Müdürü Çetin Oranlı’nın kaleme aldığı 'Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir ADANA' kitabı, 'Yılın Şehir Kitabı Ödülü'ne layık görüldü.

Yazarlar 2024

İstanbul Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen ve çok sayıda yazar, gazeteci, bürokratın katıldığı törende, ödüller sahiplerini buldu. TYB Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, törende yaptığı konuşmada, kültür, sanat ve fikir dünyasının titizlikle değerlendirildiğini ve ödüllendirildiğini belirtti. Arıcan, “Son yıllarda özellikle roman, hikaye, şiir ve deneme alanında inanılmaz eserler var. Özellikle gençlerimizden çok başarılı eserler geliyor,” dedi.

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı

Rami Kütüphanesi'nin Tarihi Dokusu

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu ise Rami Kütüphanesi'nin 250 yıllık tarihi bir yapı olduğunu vurgulayarak, “Muazzam bir restorasyonla bu kışla kütüphaneye dönüştürüldü. Burada kıymetli gayretleri ödüllendirilen ilim ehliyle birlikte olmak gurur verici,” ifadelerini kullandı.

Mahmut Bıyıklı’dan TYB’ye Övgü

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, birliğin 46 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü ve her etkinliğin kıymetli olduğunu dile getirdi. Bıyıklı, TYB’nin bağımsız ve müstesna bir kurum olduğunu belirterek, “O yüzden birliğin çalışmalarına genç, yaşlı, usta demeden bütün arkadaşlarımızı omuz vermeye davet ediyorum,” dedi.

Çetin Oranlı'nın Başarısı

Adana’nın tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan ve büyük beğeni toplayan 'Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir ADANA' kitabının ödül alması, Adana'nın kültürel mirasına sahip çıkılması konusunda önemli bir adım. Çetin Oranlı, bu anlamlı ödülün Adana başta olmak üzere, tüm şehirlerin tarihi kimliklerine ve doğal güzelliklerine sahip çıkılması için farkındalık oluşturmasını diledi.

Her Mevsim Baharı Yaşayan Adana

Diğer Ödüller

Törende hikaye, şiir, roman, deneme gibi klasik türlerin yanı sıra elektronik yayıncılık, TV programı ve radyo programı gibi çeşitli alanlarda toplam 27 ödül sahiplerine verildi. Basın ve yayıncılık alanında da ödüller verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Telgrafı

Törene katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik telgrafı da törende okundu. Program, ödül alan katılımcıların protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Editör: Ersin ŞİMŞEK