Olay, polisin Saladino'nun evine gerçekleştirdiği operasyon sırasında başladı. Polis, bir gün önce evin komşusunda gerçekleşen hırsızlık olayını araştırıyordu. Ancak iş adamı, operasyonu bir tuzak olarak algılayarak silahla karşı koydu ve çatışma başladı.

DEIC direktörü Fábio Pinheiro Lopes'e göre, polis memurları güvenlik kameraları yardımıyla hırsızlık olayını çözmeye çalışıyordu ve Saladino'nun evine görüntülere erişim talep etmişlerdi. Ancak iş adamı, olayı şüpheli bulup silahla ateş ederek polis memuru Milene Bagalho Estevam'ı öldürdü. Olay yerinde yapılan incelemede, iş adamının evinde düzenlenen bir partide çeşitli uyuşturucu maddeler bulundu.

Polis memuru Milene Bagalho'nun ani kaybı, meslektaşlarını yasa boğdu. DEIC müdürü Fábio Pinheiro Lopes, Milene'nin birimdeki en başarılı polis memurlarından biri olduğunu belirtti. Polícia Civil'in genel müdürü Artur Dian da Milene'nin örnek bir polis olduğunu vurgulayarak, trajik olayın sebep olduğu kaybı "inanılmaz" olarak nitelendirdi.

Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor