Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Osmaniye İl Başkanı ve Eğitim-İş Osmaniye İl Başkanı Adem Yücel, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak dayanışma, adalet ve emeğin önemine vurgu yaptı.
Başkan Yücel, bayramların paylaşma ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı günler olduğunu ancak ülkemizde milyonlarca insanın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.
“Son yıllarda derinleşen ekonomik kriz nedeniyle halkın alım gücü büyük ölçüde düştü. Temel gıdaya erişim birçok aile için imkânsız hale geldi. Emekçiler, emekliler, asgari ücretle geçinmeye çalışanlar ve işsizler her geçen gün daha da yoksullaşıyor. Milyonlarca insan bayram sofralarını dahi kuramaz hale gelmiş durumda.”
"Adalet ve Hukuk Olmadan Gerçek Bayram Olmaz"
Yücel, ekonomik sıkıntıların yanı sıra ülkedeki hukuksuzluk ve adaletsizliğin de toplumu derinden yaraladığını belirterek, adil bir hukuk sistemi olmadan gerçek anlamda bir bayram sevincinin yaşanamayacağını vurguladı.
“Adaletin sağlanmadığı, emeğin karşılığının verilmediği bir ülkede, halkın bayram coşkusunu tam anlamıyla yaşaması mümkün değildir. Bizler, emeği, adaleti ve insan onuruna yakışır bir yaşamı savunmaya devam edeceğiz.”
"Dayanışma ile Güçleneceğiz"
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak hak mücadelesini sürdüreceklerini belirten Yücel, Ramazan Bayramı’nın açlığın ve yoksulluğun sona erdiği, hukukun üstünlüğünün sağlandığı, barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye’ye vesile olmasını diledi.
“Bu bayramın tüm halkımıza sağlık, huzur ve umut getirmesini temenni ediyorum.”