TEKNOFEST ziyaretçileri taktıkları rozetlerle Filistin'in özgürlük davasını anıyor TEKNOFEST ziyaretçileri taktıkları rozetlerle Filistin'in özgürlük davasını anıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 't24 15 Yaşında Yıllık Buluşmaları' konferansında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi programının olumlu sonuçlar verdiğini belirten Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinin başladığını vurguladı. Şimşek, "Enflasyon, baz etkisinin ötesinde düşecek" diyerek vatandaşları umutlandırdı.

Cari Açıkta Büyük Düşüş Bekleniyor

İstihdam artışının son bir yılda güçlü seyrettiğine dikkat çeken Bakan Şimşek, cari açık konusunda da umut verici açıklamalarda bulundu. "Cari açık yakında 15 milyar dolara düşmüş olacak. Reel ekonomide bir yavaşlama var, bazı alanlarda daralma olsa da ılımlı bir büyüme devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Enflasyonda Dezenflasyon Süreci

Bakan Şimşek, enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, dezenflasyon sürecinin başladığını belirtti. "Bugün açıklanan eylül rakamlarıyla sürecin devam ettiği görülecek. Önümüzdeki aylarda aynı hızda olmasa da bu süreç sürecek. Enflasyon, baz etkisinin ötesinde düşecek." dedi. Bu açıklamalar, piyasalara güven verirken enflasyonun kalıcı bir düşüş eğilimine gireceği beklentisini artırdı.

İşsizlik Oranındaki Olumlu Seyir

İmalat sanayindeki daralmanın geçici olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, istihdam piyasasının sağlıklı seyrettiğini belirtti. "İşsizlik oranı iyi seyrediyor, istihdam piyasasında herhangi bir bozulma yok. Rezervlerde ciddi bir iyileşme söz konusu." diye konuştu

Editör: Ersin ŞİMŞEK