Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 8 Aralık 2023 tarihinde Gazze'deki savaşın durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması hedefiyle ABD'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'nin 11 Kasım 2023 tarihli Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde, Türkiye'nin de içinde bulunduğu birçok ülkenin Dışişleri Bakanları, uluslararası girişimlerde bulunmak üzere bu göreve atanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Hakan Fidan'ın bu diplomatik çaba kapsamında 8 Aralık'ta Washington DC'yi ziyaret edeceği belirtildi. Ziyaretin amacı, Gazze'deki çatışmanın durdurulması ve bölgede kalıcı bir barışın tesis edilmesi için uluslararası çabalara destek vermek.

Dışişleri Bakanı Fidan Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulunuyor Dışişleri Bakanı Fidan Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulunuyor

Bu önemli ziyaret, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası konulardaki etkin rolünü vurgulamak adına gerçekleşecek. Fidan'ın ABD temasları, Türkiye'nin bu konudaki taahhütlerini ve çabalarını güçlendirmeyi amaçlıyor.