Baş, özellikle Şimşek'in "Türkiye'de asgari ücret düşük değil" şeklindeki sözlerine karşı çıkarak, bu tür açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını savundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu

Youtube kanalında yayınladığı bir video üzerinden ekonomik durumu değerlendiren Baş, Şimşek'in politikalarının Türk milletini fakirleştirdiğini ve toplumun zenginliklerinin gasp edildiğini iddia etti. Özellikle asgari ücretin yetersizliği konusunda, "Ben sana asgari ücreti haftada vereyim, geçin bakalım, geçinebiliyor musun?" sözleriyle tepki gösterdi. Baş, bu tür açıklamaların halkın gerçek yaşam koşullarını anlamamak veya görmezden gelmek anlamına geldiğini belirtti.

Baş, ayrıca Mehmet Şimşek'in "Başardık" açıklamalarına da sert çıktı. Şimşek'in ekonomik göstergelerdeki iyileşmeleri övmesine karşılık, bunun halkın refahına yansımadığını ve halkın yaşam standartlarının düşmesine neden olduğunu ileri sürdü. "Ekonomiye milletin ümüğünü sıkalım, kemer sıkma adı altında boğazını sıkalım mantığıyla bakarsan birçok şeyi başardığını düşünebilirsin. Evet, başardınız millet fakir, emekliler geçinemiyor bunu da başardınız, enflasyon yüzde yüze yakın bunu başardınız, başarılan şeyler ortada!" diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Hüseyin Baş'ın eleştirileri sadece ekonomik politikalara değil, aynı zamanda uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin ekonomik performansını yüceltmesine de yönelikti. Baş, bu kuruluşların beklentilerini karşılamak için yapılan ekonomik politikaların halkın çıkarlarından uzak olduğunu ve küresel emperyalist ekonomik düzenin Türkiye'deki etkilerini vurguladı. "Kredi notumuz yükseldikçe maaşlarımız düşüyor" diyerek, ekonomik göstergelerin halkın alım gücünü etkilemesi paradoksuna dikkat çekti.

Son olarak, Baş, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunlarının sadece siyasi tercihlerle değil, toplumun geniş kesimlerinin yaşam koşullarının göz ardı edilmesiyle de doğrudan ilişkili olduğunu belirtti. "Bu tablo bizim siyasi tercihlerimizin sonucu, tercihlerimizi değişmek durumundayız, değişmediğimiz sürece bu hep böyle gider" diyerek, halkın refahı için yapılması gereken değişikliklere vurgu yaptı.

Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş'ın bu sert ve eleştirel açıklamaları, Türkiye'nin ekonomik politikaları ve halkın yaşam koşulları üzerine tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Editör: Öznur Atayeter