Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşanan trajik olayda, ilkokul 4. sınıf öğrencisi T.Y, sabah saatlerinde okula gitmek üzere evinden çıktıktan sonra Kafkas Ortaokulu arkasındaki boş arazide sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. İhbar üzerine olay yerine gelen vatandaşlar tarafından taş ve sopalarla müdahale edilerek kurtarılan çocuk, ambulansla Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Çocuğun durumunun ağırlığı sebebiyle Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesine sevk edildiği ve yoğun bakımda tedavi altına alındığı belirtildi. Mahalle sakinleri, olayın ardından bölgede bulunan yaklaşık 50 sahipsiz köpeğin toplatılması ve alınması gereken önlemler konusunda yetkililere çağrıda bulunuyor.

Yanık'tan, Filistin'deki Soykırıma Karşı Uluslararası Destek Çağrısı Yanık'tan, Filistin'deki Soykırıma Karşı Uluslararası Destek Çağrısı

Görgü Tanıklarının İfadeleri:

Mehmet Dafdaf: "Önce köpekler birbirine saldırdı zannettim. Hava da biraz pusluydu. Bir baktım ortada bir çocuk. 'Kaçarlar, kaçmazlar' derken, çocuk baya uğraştı, çantayla, elindekilerle falan vurdu. O anda çocuğu ileriye kadar getirdiler."

Yasemin Çelen: "Bir hafta önce burada bir çocuğa saldırdılar. Üç, beş günde bir çocuğun ölmesi mi lazım."

Mahalle Sakinlerinin Talepleri:

Mahalle sakinleri, köpek saldırılarının sıkça yaşandığını belirterek, bölgede acil önlemler alınmasını ve sahipsiz köpeklerin toplatılmasını talep ediyor. Olayın ardından mahallede toplanan insanlar, benzer durumların yaşanmaması adına yetkililerden çözüm bekliyor.