Osmaniye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol Antrenörleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Aktürk, camianın yaşadığı sorunları dinledi. Spora olan yakınlığını vurgulayan Aktürk, üniversite yıllarında sporla aktif olarak ilgilendiğini belirtti ve amatör futbol alanında çeşitli görevler üstlendiğini ifade etti.

Osmaniye Amatör Spor kulüpleri federasyonu Levent Öztürk, Futbol İl temsilcisi Harun Uygun ile  Türkiye Futbol Antrönerleri Derneği Osmaniye Şube Başkan Sinan Anıl yaşanan sorunlar ve çözeüm önerileri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Aktürk Amatör Spor Kulüplerine Belediye Gelirlerinden Paylar Derhal Ödenecek (2)Aktürk, Osmaniye'de sporun gelişimine katkı sağlamak adına çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğini belirterek, belediye bünyesinde bir "Spor Birimi" oluşturulacağını ve tüm spor branşlarına destek verileceğini dile getirdi. Ayrıca, amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılacağını, spor kulüplerinin müsabakalara gidiş-gelişleri için araç temininin sağlanacağını ve geleneksel spor turnuvalarının düzenleneceğini ifade etti.

Engellilerin spor yapmasını teşvik edeceklerini ve engelliler için spor kulüplerine destek vereceklerini belirten Aktürk, aynı zamanda Osmaniye'nin profesyonel ligdeki takımının başarılı olması için gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi. Spor altyapısına da önem vereceklerini belirten Aktürk, kent merkezine yeni bir stadyum yapılması için öncülük edeceklerini açıkladı.

Aktürk Amatör Spor Kulüplerine Belediye Gelirlerinden Paylar Derhal Ödenecek (1)Osmaniye'de futbol alanında Osmaniye Futbol Tarihi adını taşıyan dergi çalışmasına imza attığını kaydeden Demokrat Parti Osmaniye Belediye Başkan Adayı Mimar Haydar Aktürk    bu derğinin dijital ortada Facabook sayfasında paylaşımları ile spora katlı sağlamaya devam ettiği ifade etti.

Osmaniye'nin Bölgesel Amatör ligde müacele ettiği dönemde yöneticileri arasında yer aldığı kaydeden Demokrat Parti Osmaniye Belediye Başkan Adayı Mimar Haydar Aktürk    "Osmaniye'de bir çok spor kulübümde yönetimlerde yer aldım. aktif görevde bulundum öncelikle engelliler baranşlarında önemli çalışmalara imza attım. Basketbol, Veleybol, futbol gibi alanlard engelli kardeşlerimizin yaşama tutunma mücadelesinde yanında olduk. Amatör futbl alanında ise her zaman camianın yanında oldum inşallah bundan sonra Osmaniye Belediye başkanlığı kazandığım taktirde başkan olarak Osmaniye'yi spor kenti yapacağım" dedi.

Demokrat Parti Osmaniye Belediye Başkan Adayı Mimar Haydar Aktürk    projeleri hakkında bilgi vererek " Belediye bünyesinde, sportif etkinliklerle sosyal ve kültürel etkinliklerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak üzere "Spor Birimi" oluşturulacak.  Bütün spor branşlarına destek olunacak.   Bütün spor birimlerinin bir arada olmasını sağlayacak bir bina yapılacak.  (Amatör Spor kulüpleri federasyonu, Futbol Antrenörleri derneği- Hakem ve gözlemciler) Bina personeli belediye tarafından karşılanacak.  Tüm amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılacak. Spor kulüplerinin müsabakalara gidiş-gelişleri için araç temin edilecek, yakıt yardımı yapılacak.  Belediye öncülüğünde, geleneksel spor turnuvaları yapılacak.  Amatör spor kulüplerine sponsor olunacak ya da sponsor bulunmasına öncülük yapılacak.
Engellilerin spor yapması teşvik edilecek, kurulmuş bulunan engelliler Spor Kuluplerine ve Takımlarına destek verilecek. Belediye kendi bünyesinde kuracağı spor kulübü ile sporun gelişimine katkı sağlayacak.

Aktürk Amatör Spor Kulüplerine Belediye Gelirlerinden Paylar Derhal Ödenecek (3)Organize sanayide spor kulüpleri kurulması ve tüm branşlarda sporun gelişmesini sağlayacak çalışmalara destek ve öncü olunacak.  Amatör spor kulüplerine belediye gelirlerinden dolayı aktarılacak paylar derhal ödenecek.  Zorkun çocuk şenliği ve Karaoğlanoğlu koşusunun düzenlenmesi, Türkiye gündemine taşınması ve uluslararası hale gelmesine öncülük edilecek. 

Osmaniye'nin profesyonel ligdeki takımının başarılı olması için gerekli destek verilecektir. Spor altyapısına önem verilecektir.  Kent merkezine, spor müsabakaları için alan, futbol müsabakaları için futbol sahası yapılacak.  Her mahalleye, çocuk parkı yanında, semt sahaları oluşturulacaktır.  Osmaniye'ye yakışacak yeni bir stadyum yapılması için öncülük edilecektir" dedi.
 

Editör: Ersin ŞİMŞEK