Metin Tamerler Sitesi Dernek Başkanı Metin Akıncı 6 şubat depreminden etkilenen Osmaniye'yi ziyaret eden bakanların sadece konteyner kenti değil, Osmaniye genelini gezmesi gerektiğini kaydetti.

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremlerinde büyük zarar gören Osmaniye yaralarını sarmaya çalışıyor. Osmaniye de kurulan beş depremzede derneği bir çatı altında toplanarak federasyon oluyor.

Beş dernek başkanı Metin Tamerler Sitesi Derneği'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Tüm depremzede dernekleri adına açıklama yapan Metin Tamerler Sitesi Depremzedeler Derneği Metin Akıncı, kuruluş amaçlarının Osmaniyeli depremzedelerle birlik halinde dayanışarak yaraları sarmak olduğunu kaydetti.

Devletle depremzede arasında köprü olmak için depremzedelerin meselelerini yetkililere aktarmak için dernek kurduklarını kaydeden Akıncı

"Özellikle depremde ailesi,evi,işyeri ve eşyaları zarar gören insanlara çeşitli hukuki,teknik ve ihtiyaç duyulan hususlarda müşavirlik yapmak için kurulduk. Şu anda yaptığımız toplantıda depremzede dernekleri olarak derneklerimizi tek çatı altında toplamaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

Hak Sahipliği 31 Temmuz'da sona eriyor

Depremde ev ve işyerleri yıkılan depremzedelerin 31 Temmuz 2023 tarihinde AFAD’a hak sahipliği müracaatlarının sona erdiğini aktaran Metin Akıncı,depremzedelerin hak sahipliği için Osmaniye Belediyesi'nden alacakları adres beyanı,emlak değeri ve AFAD’ın barkot numarası ile afat bürolarına müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

"Osmaniye'de Devlet bankaları şubeleri yetersiz mobil şube açılmalı"

"Devlet bankaları yıkık olan şubelerinin yerine mobil şube açmalı diyen Akıncı, "Depremzedenin ağırlıklı işlerinin olduğu Osmaniye merkezde Ziraat,Vakıflar,Halk Bankaları acilen millete daha iyi hizmet verebilmek ve halkın saatlerce banka önlerinde sıcakta sıra bekleme çilesine son verilmeli" diye konuştu

"İlimizi ziyaret eden bakanlar sadece konteyner kenti değil Osmaniye genelini de gezmeli"

Depremden bu yana altı ay geçtiğini insanlara devletin ilk günden can hiraş bir şekilde çalışarak elindeki tüm imkanları kullandığını belirten Metin Akıncı şöyle devam etti:

"Çadır, Konteynır ve Kira yardımı gibi barınma konuları büyük ölçüde sağlanmış durumda. Hak sahiplerinin konteynır temin etme konularında bazı sıkıntıların olduğu görülse de genel manada problem çözülmüş durumda. Osmaniye de konteyner kentin tek bir bölgede olması avantaj. Fakat Özellikle Osmaniye’ye gelen Bakan ve Üst düzey yetkililerin sadece konteyner kente gitmeleri oradakilerle görüşmeleri Osmaniye de yüzlerce dışarıda olan insanların meseleleri ortada kalıyor. Özellikle Osmaniye’nin sanki depremde çok az zarar gördü intibaı hem devletimizin üst kurumları hem de Türkiye kamuoyunda yanlış bir algı oluşmakta bu algı düzeltilmeli"

"Depremin ve depremzedenin derdi çadır kent ve etrafında bitmiyor."

Osmaniye'nin artık normale dönmesi gerektiğinin altını çizen Metin tamerler Sitesi Dernek Başkanı Metin Akıncı şunları söyledi:

"Depremin ve depremzedenin derdi çadır kent ve etrafında bitmiyor. Yüzlerce işyeri yıkılan insanlarımızın mağduriyeti ortada. Onlarca dernek vakıf ve sivil toplum örgütü yersiz yurtsuz çalışamıyor. Sivil toplum örgütlerine özellikle konteynır ofis ve ofis malzemeleri temin edilmeli,sivil toplum örgütleri ile çalışma düzenleri için valilik bünyesinde toplantılar temin edilmeli.Osmaniye de orta ve ağır hasarlı evlere hiçbir yardımın yapılmaması bu kesim insanlarımızı sıkıntıya soktu. Bu konuyu devletimiz gündemine almalı ve hiç olmazsa faizsiz kredi verilmeli"