2020 yılının Mayıs ayından bu yana ilk kez negatif aylık enflasyon görülen ABD’de, Haziran ayında tüketici fiyatları, mayısa göre yüzde 0,1 azaldı. Yıllık bazda ise enflasyon yüzde 3’e gerileyerek beklentilerin altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşıyla görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşıyla görüştü

Bank Of America'dan Altın Ve Gümüş TahminleriFinans Uzmanı İslam Memiş’ten Değerlendirme

Finans uzmanı İslam Memiş, ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından küresel piyasaları değerlendirdi. Memiş, “Bugün ABD’de enflasyon verisi açıklandı. Küresel piyasalar için haftanın en önemli verisiydi. Hafta boyunca ‘Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak’ diye bir sloganımız vardı. Nihayetinde bugün saat 15.00’te ABD’de enflasyon verisi, TÜFE verisi açıklandı. Yüzde 3.1 olarak beklenen veri yüzde 3 olarak beklentinin altında kaldı ve dolar karşısındaki bütün varlıklarda sert düşüşler gördük,” ifadelerini kullandı.

Memiş’in değerlendirmesi, enflasyon verisinin küresel piyasalarda nasıl bir hareketliliğe yol açtığını gözler önüne seriyor. ABD ekonomisindeki bu gelişmelerin, küresel piyasalar üzerindeki etkileri ise yakından takip edilmeye devam edecek.

Altın Fiyatlarının Artması Bilezik Modasını Değiştirdi Ajda Bilezikler Trend Oldu (2)Altın Fiyatlarında Yükseliş: Memiş’in Beklentileri

İslam Memiş, altın piyasasındaki son gelişmeler ve gelecek beklentileri hakkında da açıklamalarda bulundu. “Şu anda ons altın 2.417 dolar seviyesinde. Veri açıklanmadan önce 2.380 dolar seviyesindeydi. Burada yaklaşık 40 dolarlık bir yükseliş gördük. Artık 2.400 dolar seviyesinin üzerine yerleşmek isteyen bir ons altın var. Bundan sonraki bant aralığımız 2.400 – 2.450 dolar seviyesi olacak. Ancak yarın da ÜFE verisi var ABD’de. Dolayısıyla yarın da önemli,” dedi.

Altın Fiyatlarının Artması Bilezik Modasını Değiştirdi Ajda Bilezikler Trend Oldu (3)Memiş, altın fiyatlarındaki dalgalanmaları ve gelecek günlerin beklentilerini değerlendirerek, yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. “Önceden 2.350 – 2.400 dolar aralığındaydı bant aralığı. Şimdi 2.400 – 2.450 dolar aralığı oldu. Yarın haftalık kapanışta ve ÜFE verisinin açıklanmasının ardından ons altın 2.400 dolar seviyesinin üzerinde haftalık kapanış yaparsa; artık resmi olarak diyeceğiz ki ‘Bizim takip edeceğimiz bant aralığı 2.400 dolar aralığı’,” şeklinde konuştu.

Altın Fiyatlarının Artması Bilezik Modasını Değiştirdi Ajda Bilezikler Trend Oldu (1)Son olarak İslam Memiş, altın yatırımcılarına piyasada aceleci olmamaları ve dalgalanmaları yakından izlemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Altın fiyatlarının gelecek günlerdeki hareketlerini takip etmenin önemine vurgu yaptı.

ABD’deki enflasyon verisinin ardından küresel piyasalarda yaşanan bu önemli gelişmelerin, yatırımcılar ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenmesi gerektiği belirtiliyor. Enflasyon ve altın fiyatlarıyla ilgili gelişmelerin, piyasalara olan etkisi ise önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkacak.

Editör: Resul Özdil