Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın ilk mücadelesi, Dortmund'da saat 19.00'da başlayacak.

Milli Takım (2)Muhtemel İlk 11'ler

Türkiye: Mert, Zeki, Kaan, Abdülkerim, Ferdi, Salih, Hakan, Arda, Orkun, Kenan, Barış Alper
Gürcistan: Mamardashvili, Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze, Kvaratskhelia, Mikautadze

Milli Takım (1)İlk Kez Avrupa Şampiyonası'nda Oynayan 12 Futbolcu

Ay-yıldızlı ekibimizde 26 futbolcu yer alırken, bu futbolculardan 12'si ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda forma giyecek. Genç yetenekler Arda Güler (19), Kenan Yıldız (19), Semih Kılıçsoy (18), Ahmetcan Kaplan (21) ve Bertuğ Yıldırım (21) bu büyük turnuvada boy gösterecek. Ayrıca, Ferdi Kadıoğlu (24), Salih Özcan (26), İsmail Yüksek (25), Barış Alper Yılmaz (24) ve Yunus Akgün (23) de ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda oynama şansı yakaladı. Deneyimli isimler Abdülkerim Bardakcı (29) ve Samet Akaydın (30) da kariyerlerinde ilk kez bu turnuvada yer alıyor.

Antalyaspor, kamp için Burdur'daki MAKÜ Spor Tesisleri'ne geldi Antalyaspor, kamp için Burdur'daki MAKÜ Spor Tesisleri'ne geldi

Milli Takım (4)Türk Taraftarlar Almanya'da Coşkulu

Maç öncesinde Türk taraftarlar, A Milli Takımımızı desteklemek için Dortmund'da toplandı. Kırmızı-beyaz renklerle süslenen şehirde büyük bir coşku yaşanıyor. Taraftarların yoğun ilgisi, takıma moral kaynağı oldu.

Milli Takım (3)Gürcistan'la 6. Karşılaşma

Türkiye, Gürcistan ile bugüne kadar 5 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda milli takımımız 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda Gürcistan'a 12 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü. İki takım en son 24 Mayıs 2012'de Salzburg'da karşılaşmıştı ve 12 yıl sonra tekrar sahaya çıkacaklar.

Milli Takım (5)Tarihi Karşılaşma

Bu kritik maç, hem turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak hem de taraftarlara moral vermek açısından büyük önem taşıyor. Teknik direktör ve oyuncular, sahada ellerinden gelenin en iyisini yaparak galibiyet elde etmeyi hedefliyor.

Milli Takım (7)A Milli Futbol Takımımız, Gürcistan'ı mağlup ederek EURO 2024'e iyi bir başlangıç yapmayı ve grup aşamasında avantaj elde etmeyi hedefliyor. Tüm Türkiye, bu akşam milli takımımıza destek vermek için ekran başında olacak.

Editör: Resul Özdil