Araç Sahibi Olmak İsteyenler İçin Taşıt Kredisi Fırsatları Araç Sahibi Olmak İsteyenler İçin Taşıt Kredisi Fırsatları

Aralık ayında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya geleceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Ocak 2025’te uygulanacak yeni asgari ücreti belirleyecek. Bu zam, 16 milyon asgari ücretli çalışanı ve dolaylı olarak tüm Türkiye’yi etkileyen önemli bir konu olarak gündemdeki yerini koruyor.

Para 7Kulislerden Sızan İlk Rakamlar

Ocak 2024’te asgari ücrete yapılan %49 oranındaki zamla rakam 17 bin 2 TL’ye yükselmişti. Ancak 2025 yılı için yeni rakamların 24 bin 057 TL seviyelerine ulaşabileceği tahmin ediliyor. Aralık ayında yapılacak toplantı sonucunda milyonlarca çalışanın maaşına yansıyacak zam miktarı netleşecek.

Para-1Asgari Ücret Beklentileri Yükseliyor

Gazeteci Fevzi Çakır, Habertürk canlı yayınında Ankara’daki kulislerden gelen bilgileri aktardı. Çakır, işçi, işveren ve hükümet arasında henüz resmi bir rakamın belirlenmediğini ancak beklentilerin yüksek olduğunu ifade etti. Hükümetin, çalışanları enflasyona karşı koruyacak bir zam yapma hedefinde olduğunu vurgulasa da Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndaki müzakerelerin önemine dikkat çekti.

Para CezaHedeflenen Enflasyon ve Asgari Ücret İlişkisi

Çakır, kulislerde konuşulan rakamların genellikle yıl sonu enflasyon beklentilerine göre şekillendiğini, ancak asgari ücretin hedeflenen enflasyon doğrultusunda belirlendiğini belirtti. 2025 yılı için hedeflenen enflasyon oranı %17,5 olarak öngörülse de, son yıllarda gerçekleşen enflasyon oranlarının daha yüksek olması nedeniyle zam beklentilerinin %30-32 aralığında yoğunlaştığı bildiriliyor. Bu durumda asgari ücretin 23.500-24.000 TL seviyelerine çıkması bekleniyor.

Para1

2025 yılı için asgari ücret zammı, yıl sonunda yapılacak müzakerelerle kesinleşecek. Ancak şimdiden konuşulan rakamlar, çalışanların cebine yansıyacak artışların ipuçlarını veriyor. Asgari ücretin belirlenmesi, işsizlik ödeneğinden kıdem tazminatına kadar birçok kalemi etkileyeceği için büyük bir önem taşıyor. Çalışanların yaşam standartlarını doğrudan etkileyen bu zam, ekonomik istikrar ve enflasyonla mücadele bağlamında da kritik bir rol oynuyor.

Editör: Resul Özdil