. Türkiye genelinde akaryakıt fiyatları, bu gelişmelere paralel olarak sık sık zam ve indirimlerle güncelleniyor. İşte 18 Eylül 2024 Çarşamba günü itibarıyla İstanbul, Ankara ve İzmir'de benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (3)-1Brent Petrol ve Döviz Kurundaki Dalgalanmalar Etkili

Son dönemde global piyasalarda yaşanan belirsizlikler ve Türkiye’de döviz kurlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Bunun yanı sıra, art arda gelen ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) zamları da fiyatlardaki yükselişi hızlandırıyor. Özellikle benzin ve motorin fiyatlarındaki artış, sürücüleri zorlamaya devam ederken LPG, nispeten daha uygun fiyatı ile tercih ediliyor. Ancak LPG fiyatları da artan vergi yükleri ve küresel piyasa koşullarından etkileniyor.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (4)İstanbul Akaryakıt Fiyatları: Avrupa ve Anadolu Yakasında Farklılıklar

İstanbul'da benzin, motorin ve LPG fiyatları, Avrupa ve Anadolu yakasında ufak farklılıklar gösteriyor. 18 Eylül itibarıyla İstanbul’un Avrupa yakasında benzin litre fiyatı 41,54 TL, motorin fiyatı 41,74 TL ve LPG fiyatı ise 25,16 TL olarak belirlendi. Anadolu yakasında ise fiyatlar Avrupa yakasına göre biraz daha düşük seyrediyor; benzin litre fiyatı 41,42 TL, motorin litre fiyatı 41,66 TL, LPG ise 24,62 TL olarak açıklandı.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (2)-1Başkent Ankara'da Akaryakıt Fiyatları

Ankara’da 18 Eylül 2024 itibarıyla akaryakıt fiyatları şu şekilde: Benzin litre fiyatı 41,87 TL, motorin litre fiyatı 42,15 TL, LPG litre fiyatı ise 25,17 TL. Başkentte motorin ve benzin fiyatları, İstanbul’a göre bir miktar yüksek seyrederken, LPG fiyatı da diğer illere kıyasla aynı seviyede.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (3)İzmir’de Akaryakıt Fiyatları Daha Yüksek

İzmir’de ise akaryakıt fiyatları ülke ortalamasının bir miktar üzerinde. 18 Eylül itibarıyla İzmir'de benzin litre fiyatı 42,32 TL, motorin litre fiyatı 42,66 TL, LPG litre fiyatı ise 24,92 TL oldu. İzmir’de özellikle motorin fiyatlarının yüksekliği dikkat çekiyor.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (1)ÖTV Artışları ve Akaryakıt Fiyatlarına Etkisi

Son aylarda, ÖTV oranlarına yapılan artışlar, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiledi. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde brent petrol fiyatlarındaki hareketliliğe bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında yeni artışların olabileceği konusunda uyarıyor. Özellikle döviz kuru dalgalanmalarının devam etmesi halinde, sürücülerin akaryakıta daha fazla ödeme yapmak zorunda kalabileceği ifade ediliyor.

Altın Fiyatları Rekor Kırdı: Çeyrek, Yarım ve Gram Altın Bugün Ne Kadar? (19 Eylül 2024 Güncel Altın Fiyatları) Altın Fiyatları Rekor Kırdı: Çeyrek, Yarım ve Gram Altın Bugün Ne Kadar? (19 Eylül 2024 Güncel Altın Fiyatları)

Bu artışlar, Türkiye genelinde vatandaşların bütçesini zorlamakta ve özellikle ticari araç kullanan esnaf ve şirketler için maliyetleri artırmakta. Yetkililer, küresel piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ederken, sürücülerin akaryakıt alımında fiyatları sıkı bir şekilde kontrol etmeleri öneriliyor.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (1)-1Vatandaşlar Ne Diyor?

Vatandaşlar, özellikle ÖTV zamlarının ardından akaryakıt fiyatlarındaki artışların günlük hayatlarına olumsuz yansıdığını belirtiyor. Araç sahipleri, zamların sürdürülebilir olmadığını ve uzun vadede ulaşım maliyetlerini daha da artıracağından endişe duyduklarını ifade ediyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, şehir içi ulaşımda bile tasarruf yöntemlerinin araştırılmasına neden olurken, bazı vatandaşlar alternatif yakıt türlerine yönelmeyi değerlendiriyor.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (2)18 Eylül 2024 itibarıyla Türkiye genelinde güncel akaryakıt fiyatları bu şekilde belirlenmiş olup, sürücülerin araçlarını ekonomik kullanmaları ve gereksiz yakıt tüketiminden kaçınmaları önerilmektedir.

Editör: Resul Özdil