Çarşamba günü iç kesimlerde hafif bir düşüş yaşansa da sıcaklıkların yüksek seviyelerde devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağmur (1)-1

Hafta Başında Hava Durumu

Bugün, yurdun doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu geçeceği, Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Van'ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği öngörülüyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Sıcak Hava (3)Hava Durumu Uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu uyarılarını da dikkate alarak vatandaşların ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Sıcak Hava (2)Sıcaklık Değerleri

Yeni haftada günün en yüksek sıcaklık değerlerinin Ankara'da 37, İstanbul'da 31, İzmir'de 36, Adana'da 35, Diyarbakır'da 42, Antalya'da 30, Samsun'da ise 29 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Özellikle iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, vatandaşların sıcaklık ve güneşten korunma önlemlerini alması gerektiğini gösteriyor.

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı Alınacak Önlemlere Dikkat!Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'e Yağış Bekleniyor

Yarın Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde, çarşamba günü ise Doğu Karadeniz'in yağışlı geçmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların yağışlı hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları önem arz ediyor.

Yanık'tan, Filistin'deki Soykırıma Karşı Uluslararası Destek Çağrısı Yanık'tan, Filistin'deki Soykırıma Karşı Uluslararası Destek Çağrısı

Akom: Sıcaklıklar Artacak

Sonuç ve Beklentiler

Yeni haftada ülke genelinde genellikle açık ve az bulutlu bir hava beklenirken, yerel yağışların bazı bölgelerde görüleceği öngörülüyor. Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, yaz mevsiminin etkilerinin daha hissedileceğini gösteriyor.

Editör: Mehmet Çardak