Karasu, Ajet’te bir simit ve çayın 200 TL, 330 mililitrelik suyun ise 40 TL’ye satıldığını belirterek, “Vatandaş, uçak parasını denkleştirip uçağa binebilse bile, bu fiyatların anlamı ‘aç-susuz git gel’ demekten başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

“Ajet İle Ücretsiz İkramlar Kalktı, Yolcular Mağdur”

THY’nin alt markası Anadolujet’in yerine 31 Mart itibarıyla yeni işletme ruhsatıyla hizmete giren Ajet’in, uçuşlarda sunduğu ücretsiz ikramları kaldırdığına dikkat çeken Karasu, yolcuların uzun süre aç-susuz seyahat etmek zorunda bırakıldığını söyledi. Ajet’in uçak içi ikramlarındaki yüksek fiyatlandırmayı eleştiren Karasu, uçuş öncesinde ve uçuş sırasında zorunlu beklemeler nedeniyle yolcuların bu durumdan daha da olumsuz etkilendiğini vurguladı.

Karasu, yolcuların en az bir saat önceden havaalanında bulunması gerektiğini hatırlatarak, Ajet uçuşlarındaki sıkça yaşanan rötarlar ve arızalarla birleşen bu durumun, yolcuları uçuş süresi boyunca açlık ve susuzlukla karşı karşıya bıraktığını ifade etti.

Fahiş Fiyatlar: 40 TL Su, 70 TL Çay, 230 TL Sandviç

Karasu’nun eleştirilerine göre, Ajet uçaklarında satılan yiyecek ve içeceklerin fiyatları, Türkiye’deki market fiyatlarının çok üzerinde. Uçaklarda 330 mililitrelik bir suyun 40 TL’ye, karton bardakta bir çayın 70 TL’ye, simit ve çayın ise 200 TL’ye satıldığını belirten Karasu, bir sandviçin ise 230 TL gibi uçuk bir fiyatla satışa sunulmasına tepki gösterdi. Fiyatların bu kadar yüksek olmasının kabul edilebilir bir yanı olmadığını söyleyen Karasu, vatandaşların seyahat esnasında temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini belirtti.

Bağ-Kur’lular İçin Emeklilikte Yeni Dönem  Prim Gün Şartlarında Büyük Değişiklik! Bağ-Kur’lular İçin Emeklilikte Yeni Dönem Prim Gün Şartlarında Büyük Değişiklik!

“Fiyatlar Ne Kriterlere Göre Belirleniyor?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, fahiş fiyatlandırmalara karşı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na da çeşitli sorular yöneltti. Karasu, “Ajet uçaklarındaki yiyecek/içecek fiyatları, neye göre belirlenmektedir? Vatandaşın havalimanlarındaki ve uçaklardaki yüksek yiyecek/içecek fiyatlarından rahatsız olmasına karşın, bu konuda bakanlığınızın herhangi bir işlem yapmamasının gerekçesi nedir?” diye sordu. Karasu, bakanlıktan özellikle su, çay, kahve ve simit gibi temel ihtiyaç gıda ürünlerine tavan fiyat uygulanması gerektiğini belirtti.

“Halkın Ulaşım Hakkına Engel Olunuyor”

İktidarın, “Havayolunu halkın yolu yaptık” söylemini eleştirerek, eski uçak bileti fiyatlarıyla bugünkü fiyatları karşılaştıran Karasu, “14 yıl önce 25 TL’ye uçak bileti bulunabiliyordu. Aynı dönemde KKTC’ye 50 TL’ye uçulabiliyordu. Bugün, o fiyata bırakın uçmayı, bir bardak çay bile alınamıyor” ifadelerini kullandı.

Karasu, fahiş fiyatların savunulması için havaalanlarındaki yüksek kiraların gerekçe gösterildiğine değinerek, “Havaalanı kiralarını belirleyen Bakanlık değil mi? Yoksa bu yüksek kira ücretlerinden sorumlu olan, her yıl milyarlarca lira kazanç sağlayan Yap-İşlet-Devret yöntemiyle havaalanını işleten firmalar mı?” diyerek tepki gösterdi.

“Cumhurbaşkanlığına İtibar, Halka Aç-Susuz Seyahat”

Karasu, iktidarın Cumhurbaşkanlığı uçak filosu için hiçbir harcamadan kaçınmadığını fakat halkın ihtiyaçları söz konusu olduğunda bütçe kısıtlamalarına gidildiğini belirtti. Halkın ihtiyaçlarına yönelik uçak içi fiyat politikalarının kabul edilemez olduğunu ifade eden Karasu, “Bu fiyat politikasıyla vatandaşın uçağa binse dahi ‘aç-susuz git gel’ demekten başka bir şey değil” diye konuştu.

Karasu’nun bu açıklamaları, özellikle sosyal medyada birçok vatandaş tarafından destek bulurken, Ajet’in fiyatlandırma politikası da geniş bir kesimde tartışma yarattı.

Editör: Sude Elif Sezen