Trabzonspor'un Yeni Golcüsü Simon Banza'dan Beşiktaş Maçı Öncesi Mesaj: "Hazırım!"

Trabzonspor, Portekiz'in Braga takımından kiraladığı yeni golcüsü Simon Banza'yı Trabzon'da coşkuyla karşıladı. Bordo-mavililerin kadrosuna katılan 28 yaşındaki futbolcu, havaalanında yaptığı ilk açıklamada Beşiktaş derbisine hazır olduğunu vurguladı.

“Trabzonspor’da Büyük Başarılar Hedefliyorum”

Trabzon'a geldikten sonra ilk açıklamasını yapan Simon Banza, yeni takımı Trabzonspor'a duyduğu heyecanı ve beklentilerini dile getirdi. Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Banza, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Umarım Trabzonspor'la beraber büyük işler başaracağız. Burada olmak beni çok mutlu ediyor," şeklinde konuştu.

Galatasaray, Erteleme Maçında Gaziantep FK'yi 3-1 Yendi: Liderlik Koltuğuna Oturdu Galatasaray, Erteleme Maçında Gaziantep FK'yi 3-1 Yendi: Liderlik Koltuğuna Oturdu

Transfer sürecinin hızlı gerçekleştiğini belirten Banza, "Trabzonspor'un bana ilgisi vardı. Ben de Trabzonspor'a gelmek adına kararlıydım. Bana sunulan proje gayet önemli bir proje. Dolayısıyla transfer sürecim çok çabuk oldu," ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Maçına Hazırlık Mesajı

Yeni sezonda 99 numaralı formayı giyeceğini açıklayan Simon Banza, Trabzonspor taraftarlarına sahada elinden gelenin en iyisini yapacağına dair söz verdi. "Gollerimle Trabzonspor'a katkı sağlamak istiyorum. Beşiktaş maçına hazırım," diyen golcü oyuncu, Beşiktaş derbisi öncesi iddialı bir mesaj verdi.

Simon Banza'nın Futbol Kariyeri

Simon Banza, futbol kariyerine Fransa'da başladı. Chantilly ve Creil'in altyapılarında yetişen Banza, daha sonra Lens ve AS Beziers formalarını giydi. 2022-23 sezonunda Portekiz’in Braga takımına transfer olan oyuncu, kariyeri boyunca oynadığı 288 maçta 99 gol ve 32 asistlik bir performans sergiledi.

Trabzonspor'dan Resmi Açıklama

Trabzonspor, geçtiğimiz hafta Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimle Simon Banza'nın transfer detaylarını paylaşmıştı. Açıklamada, "Profesyonel futbolcu Simon Bokote Banza'nın, Kulübümüze geçici transferi konusunda, Portekiz ekibi Braga ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Braga'ya kiralama bedeli olarak 2 milyon euro, 3 taksit halinde ödenecektir," denilmişti.

Banza ile bir yıllık anlaşma sağlandığı ve yapılan anlaşmaya göre futbolcuya, 2024-25 futbol sezonunda 1 milyon 160 bin euro garanti ücret ve 840.000 euro imza ücreti ödeneceği de duyurulmuştu.

Taraftarlar Yeni Golcüyü Bekliyor

Trabzonspor taraftarları, Banza'nın takıma katılmasıyla birlikte hücum hattında yeni bir heyecan yaşıyor. Yeni golcünün Beşiktaş maçındaki performansı merakla bekleniyor. Banza’nın Beşiktaş derbisine hazır olduğunu açıklaması ise bordo-mavili camiada büyük bir heyecan yarattı.

Editör: Rabia İlkay Yıldız