Trabzon'da birkaç gündür etkili olan sağanak yağışlar, sel ve su baskınlarına neden oldu. Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde cadde, tarla, ev ve iş yerleri su altında kaldı. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, afetin boyutları ve müdahale çalışmaları hakkında bilgiler paylaşıldı.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ın "fay etüt raporu" sonuçlarını açıkladı: Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ın "fay etüt raporu" sonuçlarını açıkladı:

Trabzon Sel 2024

320 İhbar Geldi, Ekipler Sahada

Metrekareye 165 kg yağışın düştüğü bölgelerde taşkın ve heyelanlar meydana geldi. Trabzon Valiliği, 112 Acil Çağrı Merkezi ve ilçe AFAD merkezlerine toplamda 320 ihbar yapıldığını bildirdi. Bölgede 664 personel, 190 iş makinesi ve 281 araç ile yoğun bir çalışma yürütülüyor. Ayrıca, Sahil Güvenlik ve Kızılay ekipleri de arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde görev aldı.

Trabzon Valiligi Son Durumu Acikladi 320 Ihbar Geldi Hasar Tespiti Yapiliyor 1726973923255 2

Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde toplam 12 mahalle sel, su baskını ve heyelanlardan etkilendi. Hasar tespit çalışmaları başlatılmış olup, 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta değerlendirmeler tamamlandı. Tarımsal zararlar için net veriler henüz elde edilememiş olsa da 120 dekar tarım arazisi zarar gördü.

320 Ihbar Sel

Ulaşım Sorunu Kalmadı

Trabzon Valiliği’nin açıklamasına göre, kapalı olan mahalle yolları açıldı. Su, elektrik ve iletişimde geniş çaplı bir sorun bulunmamakta, lokal arızaların giderilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Türk Kızılayı da bölgeye 600 sıcak çorba, 170 kumanya, 3.950 içecek ve 1.490 su dağıtımı gerçekleştirdi.

Surmene

Valilik, afetin ilk anlarından itibaren destek veren Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize, Giresun ve Ordu illerine teşekkürlerini iletti.

Trabzon Sel

Kaynak: İHA