Mersin'de tırla çarpışarak yanan kamyonun sürücüsü kurtarıldı Mersin'de tırla çarpışarak yanan kamyonun sürücüsü kurtarıldı

Macar sanatçı Tilla Török, Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen halka açık konserinde Osmaniyeli müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Saat 19.00'da başlayan konserde Török, Macar ve Türk müziğinden örnekler sunarak Macar-Türk dostluğunu müzikle kutladı.

Tilla Törük Konser3

Tilla Török, Macar halk müziğinden seçkin parçaları kemanıyla seslendirirken, Türk kültürüne duyduğu sevgiyi de müziği aracılığıyla ifade etti. Klasik müzik ve halk müziği unsurlarını ustaca birleştiren Török'ün performansı, izleyicilere iki ülkenin kültürel ortaklıklarını vurgulayan benzersiz bir deneyim sundu. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mimarlık tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Müzik Bölümü Öğrencilerinin de eşlik ettiği program coşku içinde geçti. 

Tilla Törük Konser2

Konser boyunca Türk Halk Müziğinden ve Bartok'un derlemelerinden esinlenmiş parçalar da seslendirilerek, büyük Macar besteci Bela Bartok'un mirası öne çıkarıldı. Tilla Török' ün etkileyici ve enerjik performansı, özellekle "Türkiyem" parçası, Osmaniye'deki müzikseverlerden büyük alkış aldı ve hafızalarda yer edecek bir geceye imza attı.

Muhabir: Haber/Fotoğraf : Mustafa Düzenli