Genel

Rektör Uzun: Narin Olayı Siyasete Alet Edilmemeli

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Bengü Türk TV’de yayınlanan "Ankara Hattı" programında 8 yaşındaki Narin’in katledilmesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu ve bu olayın siyasi propagandaya malzeme edilmesini eleştirdi.

Abone Ol

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Bengü Türk TV’de 10 Eylül 2024 tarihinde saat 21.00’de canlı yayınlanan "Ankara Hattı" programına çevrimiçi olarak katıldı. Programın sunucusu Aybala Girgeç Derviş’in sorularını yanıtlayan Rektör Uzun, Türkiye’nin güncel siyasi gündemini değerlendirdi.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, 8 yaşındaki Narin’in katledilmesi üzerine önemli noktalara değinerek, bu üzücü olayın siyasi propagandaya malzeme edilmesine karşı sert eleştirilerde bulundu. Rektör Uzun, "Bu olayın herhangi bir siyasi harekete malzeme edilmesi son derece rahatsız edicidir. Olayın, bazı yapılar tarafından siyasi propaganda malzemesi olarak kullanılması kabul edilemez," dedi.

Rektör Uzun, Türk milletinin bu tür girişimlerin farkında olduğunu belirterek, ahlaki açıdan bu yaklaşımların kamu vicdanında mahkûm edileceğini vurguladı.

"Hayatını kaybeden evladımızın kimliği ne olursa olsun, bu olay hepimizi derinden yaralamıştır. Devlet, olayın aydınlatılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için gereken çalışmaları titizlikle sürdürmektedir," şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Turgay Uzun, terör örgütlerinin bu tür olayları siyasi propaganda amacıyla kullanmasının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, "Hiçbir olay, cansız bedenler üzerinden siyasi malzeme haline getirilemez," dedi.