Aksoy, Osmaniye'nin yatırım teşvikleri açısından 5'inci bölgede yer almasının, şehir için büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.
Osmaniye'nin, sanayi ve ticaretin gelişimine odaklanarak ilerlediğini belirten Aksoy, yatırımcılara sağlanan avantajlar sayesinde şehrin yatırım ve ihracat potansiyelinin arttığını ifade etti.
Ayrıca, Osmaniye'nin birinci derecede kalkınmada öncelikli yöre statüsünde bulunmasının da önemli bir etken olduğunu dile getirdi.
1996 yılında il olan Osmaniye'nin, 1999 yılında Kalkınmada Öncelikli Yöre (KÖY) kapsamına alınmasıyla birlikte ekonomik dinamiklerinin değiştiğini aktaran Aksoy, şehrin sahip olduğu avantajlardan bahsetti.
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile Akdeniz'i birleştiren demiryolu ve otoyollar üzerinde bulunması, Akdeniz limanlarına yakınlığı, verimli tarım arazileri ve çeşitli sektörlerdeki sanayi yatırımları, Osmaniye'nin ekonomik çeşitliliğini artıran unsurlar arasında yer alıyor.
Aksoy, Osmaniye'nin kalkınma hedeflerine ulaşması için yapılan çalışmaları da değerlendirdi. İlimizde açılacak olan Kadirli, Düziçi ve Toprakkale Organize Sanayi Bölgeleri'nin altyapı çalışmalarının hızlandırılması ve OSB'lerin faaliyete geçirilmesi, şehrin ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlayacak.
Tarımsal alanda da önemli bir potansiyele sahip olan Osmaniye'nin, seracılık ve zeytincilik gibi alanlarda yatırım potansiyeli bulunduğunu belirten Aksoy, şehrin IPARD kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınma Yatırımları desteklerinden faydalanmaya başladığını ifade etti.
Son olarak, coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılmasıyla ilgili çalışmalara da değinen Aksoy, Osmaniye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan bu ürünlerin, şehrin ekonomik büyümesine olumlu yansımaları olduğunu vurguladı.