Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle elektrikte farklı gruplar için fiyat artışı yapıldığını bildirdi. EPDK’den yapılan açıklamada, yeni tarifelerin 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacağı belirtildi.

Elektrik Zammı3

12 yaşındaki lösemi hastası Medipol'de yapılan ilik nakliyle hayata tutundu 12 yaşındaki lösemi hastası Medipol'de yapılan ilik nakliyle hayata tutundu

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu.”

Deprem Elektrik Zammı4

Osmaniyeli vatandaşlar, depremden bu yana yaşadıkları sıkıntıları belirterek, bu zamlardan deprem bölgesinde yaşayan yurttaşların muaf tutulmasını istediler. Vatandaşlar, “Depremin yaralarını sarmaya çalışırken bu zamlar bizleri daha da zor durumda bırakacak. Yetkililerin bu durumu göz önünde bulundurarak deprem bölgesine özel bir düzenleme yapmasını bekliyoruz,” dediler.

Yeni elektrik tarifeleriyle ilgili tartışmalar sürerken, deprem bölgelerindeki vatandaşların taleplerinin nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.

Zam Elektrik

Editör: Fatma Hakkoymaz Şimşek