Bu düzenleme, 2023 yılında yaşanan depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Hatay’ın yanı sıra Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde de geçerli olan mücbir sebep halini 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatıyor.

Esenevler Mahallesi Deprem Yaralarının Sarılmasını Bekliyor (6)Osmaniye'deki Mükellefler İçin Haksızlık Hissi

Ancak, bu gelişmeler Osmaniye ilinde yaşayan mükellefler için bir hayal kırıklığı yaratıyor. Deprem felaketi yaşamayan Osmaniye halkı, Hatay'daki mükelleflere sunulan avantajların kendilerine de tanınmasını bekliyor.

Esenevler Mahallesi Deprem Yaralarının Sarılmasını Bekliyor (5)Osmaniye’deki mükellefler, yerel idareler, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına borçlu olmalarına rağmen, bu tür bir yapılandırma fırsatından yararlanamamaları sebebiyle adalet duygusunun zedelendiğini ifade ediyor.

Esenevler Mahallesi Deprem Yaralarının Sarılmasını Bekliyor (4)Hatay'da Yapılandırma Başvuruları İçin Son Tarih: 28 Şubat 2025

Hatay’daki mükellefler, bu uzatma süresinden yararlanarak borç yapılandırma başvurularını 28 Şubat 2025 Cuma gün sonuna kadar yapabilecekler. Bu düzenleme, Hatay'da depremden dolayı büyük yıkıma uğrayan ve ekonomik zorluklarla başa çıkmaya çalışan mükellefler için önemli bir destek niteliği taşıyor.

Esenevler Mahallesi Deprem Yaralarının Sarılmasını Bekliyor (1)İlk Taksit İçin Son Tarih 2 Nisan 2025

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi için belirlenen tarih, 31 Mart 2025 olarak belirlendi. Ancak bu tarih, resmi tatile denk geldiği için Hatay'daki mükellefler ödemelerini 2 Nisan 2025 Çarşamba günü sonuna kadar gerçekleştirebilecekler. İkinci taksit ödemesi ise 30 Nisan 2025’e kadar yapılması zorunlu. Daha sonraki taksitler ise aylık periyotlarla ödenecek.

TÜRKPATENT'in 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda ödüller sahiplerini buldu TÜRKPATENT'in 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda ödüller sahiplerini buldu

Esenevler Mahallesi Deprem Yaralarının Sarılmasını Bekliyor (2)Depremzedeler İçin Kritik Destek

Bu düzenleme, Hatay'daki mükelleflere borçlarını yapılandırarak ödeme süreçlerini daha planlı bir şekilde gerçekleştirme imkânı sunuyor. Ancak, Osmaniye’de benzer destek ve kolaylıkların sağlanmaması, bölgede huzursuzluk yaratıyor. Osmaniye’deki mükellefler, eşitlik ve adalet ilkeleri çerçevesinde benzer bir düzenleme bekliyor.

Osmaniye Deprem 2024Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Hatay için başlattığı bu yapılandırma düzenlemesi, depremzedelerin ekonomik olarak toparlanmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Ancak, Osmaniye’de yaşayan mükelleflerin destek beklemesi ve adalet talebi, dikkatle izlenmesi gereken bir konu. Yerel yönetimlerin ve ilgili bakanlıkların, Osmaniye’deki mükelleflerin taleplerine duyarlı olmaları, eşitlik ilkesinin sağlanması adına önem arz ediyor.

Muhabir: Resul Özdil