Eğitim

Osmaniye'de 60 Yaş Üstü Öğrenciler İçin Akademik Yıl Törenle Başladı

Osmaniye'de 60+ Tazelenme Üniversitesi'nin akademik yılı, protokol üyeleri ve 33 öğrencinin katılımıyla coşkulu bir törenle açıldı.

Abone Ol

Osmaniye'de 60 yaş ve üzeri bireylerin hayat boyu öğrenme sürecine dahil olmasını sağlayan 60+ Tazelenme Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) iş birliğiyle hayata geçirilen bu projede, eğitimlerini sürdüren yaşlı bireyler törene yoğun katılım gösterdi.

Protokolden Yoğun Katılım

15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde düzenlenen törene, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve Osmaniye protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından OKÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi törene renk kattı.

Vali Yılmaz'dan Öğrenmenin Önemine Vurgu

Törenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, eğitim ve öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek, “Osmaniye'mizin 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin değerli öğrencileri, eğitime olan bağlılıklarıyla örnek teşkil ediyorlar,” dedi. Yılmaz, bu projenin ülkenin gelişimi için de önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Rektör Uzun: "Topluma Daha Etkin Katılım Sağlanacak"

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 60+ Tazelenme Üniversitesi'nin, 60 yaş ve üzerindeki bireylerin toplumsal hayata daha aktif katılımını sağlamak amacıyla başlatıldığını söyledi. Prof. Dr. Uzun, “Üniversitemizde 33 öğrencimiz var, en küçüğü 60, en büyüğü ise 88 yaşında. Burada öğrenciler hem bilgi edinecek hem de sosyalleşme fırsatı bulacaklar,” ifadelerini kullandı. Uzun, projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

İlk Ders Gerontoloji Bölümü Tarafından Verildi

Törenin ardından, 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri için ilk ders, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü ve Tazelenme Üniversitesi Projesi Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Neşe Karakaş tarafından verildi.

Öğrencilere Dört Yıl Boyunca Eğitim Verilecek

60+ Tazelenme Üniversitesi, sosyal yaşam, sağlık, sanat ve yetenek temelli eğitimler sunarak öğrencilerine dört yıl boyunca aktif yaşlanma süreçlerinde rehberlik edecek. Eğitimler boyunca katılımcıların yaşam kalitesini artırmaya yönelik dersler verilecek.

Teşekkür Belgeleri Takdim Edildi

Törenin sonunda, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Prof. Dr. İsmail Tufan ve Doç. Dr. Neşe Karakaş’a teşekkür belgelerini takdim etti. Tören, Rektör Uzun’un öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.