8 Yaşındaki Narin’in Ölüm Nedeni Belli Oldu: Boğularak Hayatını Kaybetti 8 Yaşındaki Narin’in Ölüm Nedeni Belli Oldu: Boğularak Hayatını Kaybetti

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Gözaltında olan 22 şüpheli arasında bulunan aile üyeleri hakkında açıklamalarda bulunan Narin’in 21 yaşındaki ağabeyi Baran Güran, suçlanan akrabalarını savundu.

Gözaltındaki Şüpheliler Belli Oldu

Narin’in kaybolduğu günden 19 gün sonra cesedine ulaşılmasıyla birlikte başlayan soruşturma kapsamında, aralarında Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), amcaları ve diğer yakın akrabalarının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki şüpheliler arasında Narin'in 18 yaşındaki ağabeyi E.G., amcaları ve amca çocukları da yer alıyor.

Narin Güran’ın Amcası Tutuklandı Diyarbakır'da Gelişmeler Devam Ediyor

“Biz Öldürseydik, Kimse Ruhunu Bile Duymazdı”

Gözaltında olmayan tek kardeşi Baran Güran, gözaltındaki akrabalarını savunarak, “Aile yapmış diyorlar. Eğer biz kendi aramızda bu kızı öldürseydik kim bilecekti? Kimin ruhu duyacaktı?” şeklinde konuştu. Baran Güran, suçlanan amcasının da masum olduğunu belirterek, “Amcam babam gibidir, canımdır” dedi. Ayrıca, gözaltındaki annesi ve kardeşi E.G.’nin de suçsuz olduğunu savundu.

Narinin Bulunduğu Yer

“Annem ve Amcam Arasında Bir Şey Yok”

Baran Güran, annesi ve amcası hakkında ortaya atılan dedikoduları da yalanladı. "Annem ve amcam arasında bir şey var" iddialarını reddeden Güran, “Annem evdeydi, böyle bir şey mümkün değil” dedi. Gözaltındaki kardeşi Enes hakkında ise “Narin’e en düşkün olan oydu” açıklamasında bulundu.

Narin Anne Ve Amcası

Ailede HÜDAPAR’lı Yok, Suçlamalara Karşı Savunma

Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturma sürerken, ağabeyi Baran Güran suçlanan aile üyelerini savundu. Baran Güran, "Ailede kimse HÜDAPAR’lı değil, siyasetten uzak dururuz" dedi. Nevzat Bahtiyar’ın ifadelerinden sonra onu suçlu olabileceğini düşündüğünü belirtti.

Nevzat Bahtiyar Narin Guran

Ayrıca, “Biz Molla Gürani’nin torunlarıyız, köklü bir aile olmamız eleştiriliyor ama köklü bir aile olmanın nesi kötü?” dedi. Güran, ailelerinin tarımla uğraştığını, arazilerinin olduğunu fakat zengin bir aile olmadıklarını da vurguladı.

Baran Güran Narin Güran

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Adalet Bakanı'ndan Açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, cinayetin faillerinin en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtirken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da delillerin önemli bilgiler içerdiğini ve Adli Tıp incelemesinin iki hafta süreceğini açıkladı. Tunç, “Narin’in katillerini yargı önüne çıkarmak boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MİLLİYET