Miss Turkey 2024 İdil Bilgen, Bingöl’de Göreve Başlamadı

Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci seçilen İdil Bilgen, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak Bingöl’ün Yayladere ilçesine doktor olarak atandı. Ancak, 15 günlük süre dolmasına rağmen henüz göreve başlamadığı ve bu süre içinde herhangi bir mazeret başvurusu yapmadığı öğrenildi.

Gülçin Santırcıoğlu: 47 Yaşında, Genç Ruhuyla Göz Kamaştırıyor Gülçin Santırcıoğlu: 47 Yaşında, Genç Ruhuyla Göz Kamaştırıyor

Bilgen, Sağlık Bakanlığı’nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasıyla atandığı Toplum Sağlığı Merkezi’nde, 2 ay içinde mazeret dilekçesi vermemesi durumunda bir sonraki devlet hizmeti kurasına katılma hakkına sahip olacak. Bu durum, Bilgen’in kariyerine dair tartışmalara yol açtı.

Yayladere halkı, Türkiye güzeli doktoru heyecanla bekliyor. Yerel esnaf Mehmet Emin Erdem, “Doktor Bilgen’in aramızda olmasını canıgönülden istiyoruz. Sağlık çalışanları kutsal bir meslek icra ediyor ve onu burada görmekten mutluluk duyarız,” ifadelerini kullandı. Bir diğer esnaf Zülfü Değer ise, “İlçemiz sağlık hizmetlerinde ciddi eksiklikler yaşıyor. Doktor hanımın gelmesi, büyük bir fayda sağlayacaktır,” dedi.

İdil Bilgen, röportajlarında doktorluk kariyerine devam etmek istediğini ve onkoloji alanında uzmanlaşmayı planladığını belirtmişti. Ancak, göreve başlamaması ve yerel halkın beklentileri, sosyal medyada ve kamuoyunda tartışmalara neden oldu. İdil Bilgen’in bu süreçteki kararları merakla bekleniyor.

Editör: Rabia İlkay Yıldız