Memurun beklentisi önümüzdeki yıl için yüzde 70, 2025 için ise yüzde 40 zam yapılması yönünde. Ayrıca, aylık 7 bin 650 lira kira yardımı talebi de görüşülecek.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme süreci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde başladı. Bakan Vedat Işıkhan, toplantının açılışında kamu personelinin mali ve sosyal haklarında yapılan ilerlemeleri vurgulayarak, çalışanların enflasyona ezdirilmediğini ve emekçilerin zor dönemde korunduğunu ifade etti. Tüm tarafları memnun etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Toplantıda, memur konfederasyonlarının genel başkanları ve 11 hizmet kolundaki yetkili sendikaların temsilcileri de görüşlerini dile getirecek. Görüşmeler, hizmet kollarının taleplerinin müzakere edilmesiyle başlayacak ve daha sonra genel taleplerin görüşülmesine geçilecek. Memur-Sen, memur ve memur emeklilerini temsil edecek konfederasyon olarak yer alacak.

Memur-Sen, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ne dair taleplerini geçen hafta açıklamıştı. Bu talepler arasında, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 zam isteği bulunuyor. 2025 yılı içinse altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25, ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep ediliyor. Ayrıca, aylık 7 bin 650 liralık kira yardımı, memura yapılan seyyanen zammın emekliye de yansıtılması ve gelir vergisinin yüzde 15'te sabitlenmesi talepleri de masada yer alıyor.

Toplu sözleşme süreci, memur ve memur emeklilerinin geleceğini etkileyecek önemli bir süreç olarak takip ediliyor. Tarafların karşılıklı anlayışla ve uzlaşı içinde anlaşmaya varmaları, çalışanların ve emeklilerin haklarının korunması adına büyük önem taşıyor. Geniş haber için takip edilmeye devam edilmelidir.