274 delegenin oy kullandığı seçimde Hacıosmanoğlu 134 oy alırken, Büyükekşi ise 129 oyda kaldı.

"Herkes Hakkını Helal Etsin"

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Mehmet Büyükekşi, kısa bir veda açıklaması yaptı. Büyükekşi, "Bizden bu kadar, herkes hakkını helal etsin" diyerek başkanlık görevine veda etti. Büyükekşi'nin döneminde yaşanan birçok skandal olay, seçimin sonucuna etki eden faktörler arasında gösterildi.

Skandallarla Dolu Bir Başkanlık Dönemi

Mehmet Büyükekşi'nin TFF başkanlığı sürecinde yaşanan bazı önemli skandallar şöyle:

Mehmet Büyükekşi'nin Skandallarla Dolu Tff Başkanlık Dönemi Sona Erdi (5)

1. Taraftar, Beşiktaşlı Futbolculara Saldırdı (4 Eylül 2022):
MKE Ankaragücü ve Beşiktaş arasında oynanan Süper Lig maçında, ev sahibi takımın taraftarları sahaya girerek Beşiktaşlı futbolculara saldırdı. Beşiktaşlı oyuncu Josef De Souza'nın müdahalesiyle durdurulan öfkeli taraftar, Josef'in kırmızı kart görmesine sebep oldu.

Mehmet Büyükekşi'nin Skandallarla Dolu Tff Başkanlık Dönemi Sona Erdi (4)

2. Arabistan'da Süper Kupa Rezâleti (30 Aralık 2023):
Süper Lig'in 2022-23 sezonu şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesi Atatürk görseli bulunan tişörtler ve pankartlarla sahaya çıkılmasına izin verilmemesi nedeniyle oynanamadı.

Mehmet Büyükekşi'nin Skandallarla Dolu Tff Başkanlık Dönemi Sona Erdi (8)

3. Hakem Halil Umut Meler Yumruklandı (11 Aralık 2023):
MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ardından, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Meler'in gözünün morardığı olay, büyük tepki topladı.

Mehmet Büyükekşi'nin Skandallarla Dolu Tff Başkanlık Dönemi Sona Erdi (6)

4. İstanbulspor Sahadan Çekildi (19 Aralık 2023):
Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golün ardından, hakemin kararına tepki gösteren İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, futbolcularını sahadan çekti.

Mehmet Büyükekşi'nin Skandallarla Dolu Tff Başkanlık Dönemi Sona Erdi (3)

5. Trabzon'da Taraftar Sahaya İndi (17 Mart 2024):
Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki maçta taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Olaylarda birçok taraftar gözaltına alındı.

Ne Diyecegi Merak Konusuydu Secimi Kaybeden 17535766 1774 M

6. Hakem Toplantısı Sızdırıldı (26 Mart 2024):
Merkez Hakem Kurulu'nun düzenlediği toplantının görüntülerinin sızdırılması, büyük tartışmalara yol açtı. TFF, toplantının tamamını yayınlamak zorunda kaldı.

Mehmet Büyükekşi'nin Skandallarla Dolu Tff Başkanlık Dönemi Sona Erdi (2)

Antalya’da boğulma tehlikesi geçiren kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı Antalya’da boğulma tehlikesi geçiren kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı

7. Fenerbahçe, Süper Kupa'da Sahadan Çekildi (7 Nisan 2024):
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde, Fenerbahçe maça U19 takımıyla çıkıp, gol yedikten hemen sonra sahadan çekilme kararı aldı.

Mehmet Büyükekşi'nin Skandallarla Dolu Tff Başkanlık Dönemi Sona Erdi (1)-1Yeni Başkan Hacıosmanoğlu'ndan Birlik Mesajı

İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlık görevine başladıktan sonra yaptığı açıklamada, Türk futbolunun sorunlarını futbol ailesi ile birlikte çözmeyi hedeflediklerini belirtti. "Yükümüz ağır, sorumluluğumuz çok ama ilkelerimiz belli. Adil ve adaletli bir şekilde futbolu yöneteceğiz. Türk futbolu kazandı" dedi.

Hacıosmanoğlu'nun başkanlığıyla birlikte, Türk futbolunun daha huzurlu ve adaletli bir yönetim anlayışıyla ilerlemesi bekleniyor.

Editör: Resul Özdil