Kimler KYK Yurt Ücretinden Muaf Olacak?  İşte Ücret Alınmayacak Öğrenciler Kimler KYK Yurt Ücretinden Muaf Olacak? İşte Ücret Alınmayacak Öğrenciler

Bakanlık, bu durumun önüne geçmek ve eğitim alanındaki düzeni sağlamak amacıyla özel okullara yönelik kapsamlı bir inceleme başlattı.

MEB, 22 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/ sayılı kararı doğrultusunda, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner'in imzasıyla tüm illere bir yazı gönderdi. Yazıda, özel okulların eğitim faaliyetleriyle bağlantılı kitap ve kırtasiye gibi materyaller için belirledikleri fiyatların, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne uygun olması gerektiği vurgulandı.

Okul (4)Yazıda, özel öğretim kurumlarının sadece kazanç sağlama amacıyla hareket edemeyeceği, Türk milli eğitiminin amaçlarına uygun olarak eğitim kalitesini yükseltmek ve gerekli yatırımları yapmak zorunda oldukları ifade edildi. Ayrıca, özel okulların eğitim ücretlerinin belirlenmesinde devlet tarafından belirlenen sınırların dışına çıkılmaması gerektiği ve eğitim materyalleri ile ilgili fiyat artışlarının da aynı kurallara tabi olduğu belirtildi.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, özel okulların ara sınıflar için belirlenen eğitim ücretlerinin, bir önceki eğitim öğretim yılına ait ücret artış oranları ile sınırlandırılması gerektiği, ayrıca ders yılı içinde kayıt yaptıran öğrencilerin eğitim ücretlerinin de belirli oranlarda artış göstermesi gerektiği hatırlatıldı.

İstanbul'da Anaokulu Ve Bakıcı Ücretlerinde Büyük Artış Aileler Zor Durumda (4)

MEB, özel okulların fiyat politikalarının belirlenen kurallara uygun olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla, özel okullarla ilgili denetimlerin artırılacağını duyurdu. Bakanlık, yazıda ayrıca, ilgili mevzuat hükümlerine aykırı hareket eden okullar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağına ve sonuçların genel müdürlüğe bildirileceğine dikkat çekti.

Bu süreçte, özel okulların fiyat politikalarını ve eğitim materyalleri ücretlerini mevzuat çerçevesinde belirlemeleri ve herhangi bir usulsüzlüğe yol açmamaları için gerekli özeni göstermeleri gerektiği ifade edildi. MEB, konunun 81 il genelindeki özel okullara ivedilikle duyurulmasını ve gerekli denetimlerin yapılmasını sağlamak için gerekli adımları atacağını belirtti.

Kaynak: Foto: Sosyal Medya