Genel

Mardinli Marilyn Monroe'ya 6 Yıla Kadar Hapis İstemi

Mardinli Marilyn Monroe olarak bilinen Melek Akarmut, sosyal medya paylaşımı nedeniyle 'Şerefe karşı işlenen suçlar' kapsamında 6 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Abone Ol

Melek Akarmut'un Şikayeti Sonuçsuz Kaldı

Mardin'de yaşayan ve "Mardinli Marilyn Monroe" olarak tanınan Melek Akarmut (49), bacağındaki dövmeye dokunmak isteyen A.E. isimli kişi hakkında taciz suçlamasıyla şikayetçi olmuştu. Ancak savcılık, "cinsel taciz kastı" olduğuna dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Bu Kez Şikayet Eden A.E. Oldu

Yaşanan olayın ardından A.E., Melek Akarmut’un kendisi hakkında "sapık" ve "tacizci" ifadelerini kullanarak sosyal medyada paylaşım yapması üzerine şikayetçi oldu. A.E.'nin şikayeti sonrasında, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Akarmut hakkında "Şerefe karşı işlenen suçlar" kapsamında dava açıldı. Akarmut, bu suçlamalar nedeniyle 2,5 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Olayın Geçmişi: Dövme Tartışması

Olay, 2 Nisan'da Mardin 1. Cadde'de meydana geldi. Melek Akarmut, sabun ve kolonya sattığı küçük dükkanında sosyal medyadan canlı yayın yaparken A.E. adlı genç erkek dükkana girdi. A.E., Akarmut’un sağ bacağındaki Marilyn Monroe dövmesini görmek istediğini belirtip dokunmak istedi. Akarmut, bu isteği reddetti ve A.E.’yi uyardı. Yaşanan bu gerginlik, dükkandaki güvenlik kamerasına yansıdı.

Savcılık Kararı: Cinsel Taciz Delili Yok

Olayın ardından Akarmut, A.E. hakkında taciz suçlamasıyla savcılığa başvurdu. Ancak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, A.E.'nin cinsel taciz kastı ile hareket ettiğine dair yeterli delil bulunmadığını belirterek kamu davası açılmasına gerek olmadığı yönünde karar verdi.

A.E.’nin Avukatından Açıklama

A.E.'nin avukatı, olayın ardından Akarmut'un sosyal medya üzerinden müvekkili hakkında "sapık" ve "tacizci" ifadeleriyle paylaşımlarda bulunduğunu, bu paylaşımların müvekkilinin onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiğini belirtti. Paylaşımların hukuka aykırı olduğunu ve müvekkilinin kamuoyu önünde küçük düşürüldüğünü ifade ederek, bu nedenle Akarmut hakkında dava açıldığını açıkladı.