İSTANBUL (AA) - LG OLED, görsel sanatçı Quayola'nın Fransız Empresyonizmi'ne ve Claude Monet'nin geç dönem eserlerine övgü niteliği taşıyan Jardins d'Ete (Yaz Bahçeleri) adlı video serisini sanatseverlerle buluşturacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 19.Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nda görsel sanatçı Quayola'nın Yaz Bahçeleri adlı video serisi LG OLED deneyim alanında sanatseverlerle buluşacak.

23 Ekim'de ön izlemesi gerçekleştirilecek video serisi, 24-27 Ekim'de ise genel ziyaret günlerine açılacak. Tersane İstanbul'da gerçekleştirilecek Contemporary Istanbul'da 14 ülkeden 53 çağdaş sanat galerisi yer alacak.

Quayola, eserlerinde teknolojiyle sanatı bir araya getirerek, gerçek ve yapay, figüratif ve soyut, eski ve yeni gibi zıt güçler arasındaki gerilimleri araştırıyor. Sanatçı, peyzaj resmi, klasik heykel ve ikonografiden ilham alarak hibrit kompozisyonlar yaratıyor.

Hatay'da depremzede üreticilere güneş paneliyle güç kaynağı seti dağıtıldı Hatay'da depremzede üreticilere güneş paneliyle güç kaynağı seti dağıtıldı

Quayola'nın eserleri, dünyanın dört bir yanındaki müzelerde ve etkinliklerde sergilenmeye devam ediyor. Sanatçının eserlerinin yer aldığı bazı önde gelen kurumlar arasında Londra'daki Victoria & Albert Müzesi, Seul'deki SeMA, Tokyo'daki Ulusal Sanat Merkezi, Pekin'deki UCCA Çağdaş Sanat Merkezi ve Paris'teki Palais de Tokyo bulunuyor.

- LG OLED Sanata İlham Veriyor

LG, sanat ve teknolojiyi bir araya getirerek yaşamı daha iyi hale getirme misyonuyla 2021'de başlattığı LG OLED ART projesiyle sanatçıların yeni olasılıklar keşfetmesini sağlıyor. Geleneksel medyanın sınırlarını aşarak sanat dünyasında yeni bir akım yaratmayı hedefleyen bu projeyle LG, OLED ekranlarının özelliklerini sanat eserlerine taşıyor.

LG OLED'in kendinden aydınlatmalı ekran teknolojisi, sanatçıların tasarımlarını hayal ettikleri gibi hayata geçirerek izleyicilere bir deneyim sunuyor.

Kaynak: aa