2024-2025 eğitim dönemi için KYK yurt başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılacak açıklamalarla netleşecek. İşte, başvuru tarihleri ve süreç hakkında bilmeniz gerekenler:

Başvuru Tarihleri

Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı. Bu yıl için de benzer bir tarihin öngörülmesi muhtemel. Üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Ağustos ayının son haftasında başvuruların başlaması bekleniyor. Öğrenciler, üniversite kayıt işlemleri ile birlikte KYK yurt başvurularını yapabilecek.

Yurt Ücretleri

2024-2025 dönemi KYK yurt ücretleri henüz açıklanmadı. Ancak geçen yılki ücretler, farklı yurt tiplerine göre şöyleydi:

  • Tip 1: Aylık 345 TL
  • Tip 2: Aylık 405 TL
  • Tip 3: Aylık 480 TL
  • Tip 5: Aylık 510 TL
  • Tip 6: Aylık 570 TL

Yeni dönemdeki ücretler, enflasyon oranları ve diğer ekonomik etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak. Başvuru işlemleri için e-Devlet şifresine sahip olmak gerekiyor. Şifresi olmayan öğrenciler, kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi alabilirler. Alternatif olarak, e-Devlet’e internet bankacılığı, e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı ile de giriş yapılabilir.

Sağlıklı Eğitim ve Güvenli Okullar Talebi Büyüyor Sağlıklı Eğitim ve Güvenli Okullar Talebi Büyüyor

Başvuru süreci hakkında detaylı bilgilere Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden veya e-Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz. Üniversite yerleşim süreci ve KYK yurt başvurularına dair gelişmeleri takip etmek, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamalarına yardımcı olacaktır

Editör: Resul Özdil