Türkiye’de kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçları, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararının ardından önemli bir yapılandırma fırsatı ile karşı karşıya. Yeni düzenleme kapsamında, borçlarını ödemekte zorlanan bireylere 60 aya kadar vade ile yapılandırma imkânı sunuluyor. Bu kampanyadan yaklaşık 4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor.

Yapılandırma işlemleri, 30 günden fazla gecikmiş olan ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçlarını kapsıyor. Borçlu vatandaşlar, ilave kredi almaksızın mevcut borçlarını yeniden yapılandırma imkanına sahip olacak. Bu yapılandırmanın faiz oranları, Merkez Bankası'nın referans faizi doğrultusunda belirlenerek %3,11 olarak uygulanacak.

Yeni Yıl Müjdesi: 65 Yaş Aylığı, Engelli ve Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak? Yeni Yıl Müjdesi: 65 Yaş Aylığı, Engelli ve Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak?

Kredi kartı borçları için belirlenen yeni azami akdi faiz oranları ise borç tutarına göre değişiklik gösterecek. 25 bin TL’nin altında olan borçlar için %3,50, 25 bin ile 150 bin TL arasında olan borçlar için %4,25, 150 bin TL’nin üzerindeki borçlar için ise %4,75 oranında faiz uygulanacak. Ayrıca, nakit çekim için belirlenen azami akdi faiz oranı %5 olarak sabit kalacak.

Yapılandırma başvuruları, bankalar aracılığıyla gerçekleştirilecek ve borçluların başvurularını 1 yıl içerisinde yapmaları gerekiyor. Kredi kartı borçlarında asgari ödeme oranları da yeniden belirlendi; 50 bin TL ve altında olan borçlar için asgari ödeme oranı %20 olarak uygulanacak. 50 bin TL’nin üzerindeki borçlarda ise asgari ödeme oranı %40 olacak.

Editör: Şeyma Kundakcı