Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin paylaştığı verilere göre, deprem Türkiye saatiyle 08:57'de kaydedildi. Depremin merkez üssü Karapınar olarak tespit edilirken, 37.83694 kuzey enlemi ve 33.34306 doğu boylamında, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

Halk Kısa Süreli Panik Yaşadı

Deprem, Karapınar ve çevresinde hissedildi. Bölgeden gelen bilgilere göre vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı, ancak ilk bilgilere göre can kaybı ya da ciddi bir maddi hasar yaşanmadı. Konya Valiliği ve Karapınar Belediyesi’nden depreme ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmazken, ekiplerin bölgede incelemeler yaptığı öğrenildi.

Uzmanlar Uyarıyor

Deprem uzmanları, Konya’nın iç kesimlerinde yaşanan depremin küçük ve orta büyüklükte olduğunu belirterek, vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini, ancak olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunmasının önem taşıdığını vurguluyor.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı

Deprem bölgesinde yaşanan gelişmeler AFAD ve diğer yetkili kurumlar tarafından yakından takip ediliyor. Herhangi bir olumsuz duruma karşı müdahale ekipleri hazır durumda bekletiliyor.

Daha fazla bilgi geldikçe halk bilgilendirilmeye devam edecek.

Editör: Resul Özdil