Yaşanan gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

İletişim Başkanı Altun’dan, “Yunan Basınında Yer Alan Dezenformasyon Içerikli” Habere Ilişkin Paylaşım

"Olumsuz Hava ve Gerilim Yakından Takip Ediliyor"

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, son günlerde Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonların yakından takip edildiğini belirtti. Altun, "Bir süredir Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir." ifadelerini kullandı.

"Ülkemizin Huzurunu Bozma Çabaları Amacına Ulaşamayacak"

Altun, Türkiye düşmanı unsurların başını çektiği bazı grupların kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabalarının, devletimizin tüm unsurlarıyla birlikte özverili çalışmaları sayesinde amacına ulaşamayacağını vurguladı. "Bu kapsamda özellikle sosyal medyanın birçok platformunda ortaya atılan asılsız iddialara, manipüle edilmiş bilgilerle kasıtlı olarak yapılan yalan haberlere ve vatandaşlarımızı provokasyona sevk edecek tüm dezenformasyon faaliyetlerine karşı devletimizin ilgili birimleri İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir." dedi.

İletişim Başkanı Altun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü‘nü KutladıVatandaşları Uyardı

Asılsız haberlere karşı vatandaşları uyaran Altun, "Bu çalışmalara destek olmak amacıyla her zaman olduğu gibi asılsız haberlere prim verilmemesi, içeriklerin yayılımında dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulması ve resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaşlarımızın hassas davranmasını önemle rica ederiz." ifadelerini kullandı.

Gerilim Tırmanıyor

Kayseri'deki olayın ardından Suriye'de Türk askerinin kontrolünde bulunan bölgelerde gerilim tırmanırken, sosyal medyada yayılan provokatif paylaşımların etkisiyle olayların daha da büyümesinden endişe ediliyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan bu açıklamalarla, toplumun huzurunun korunması ve asılsız bilgilere karşı duyarlılık çağrısı yapılmış oldu.

Yetkililerin Çalışmaları Sürüyor

Devletin ilgili birimleri, İletişim Başkanlığı koordinasyonunda dezenformasyon faaliyetlerine karşı 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle sosyal medya platformlarında yayılan asılsız iddialar ve yalan haberlere karşı etkin bir mücadele yürütülüyor.

Prof. Dr. Serhat Ulağlı’dan Önemli Açıklamalar: Erdoğan, Dış Politikada En Güvenilir Siyasetçi Olarak Belirlendi Prof. Dr. Serhat Ulağlı’dan Önemli Açıklamalar: Erdoğan, Dış Politikada En Güvenilir Siyasetçi Olarak Belirlendi

İletişim Başkanı Altun’dan A Haber Muhabiri Vural’a Geçmiş Olsun Mesajı

Sonuç Olarak...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açıklamaları, provokatif paylaşımlarla ülkenin huzurunu bozma çabalarının amacına ulaşamayacağını vurgularken, vatandaşlara da asılsız haberlere karşı dikkatli olmaları konusunda önemli uyarılarda bulundu. Devletin tüm birimleriyle birlikte toplumun huzurunu koruma amacıyla çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Muhabir: Resul Özdil