Deprem, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa'da da hissedildi.
Vatandaşlar Panikle Sokaklara Çıktı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, deprem saat 09.31'de, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem sonrası vatandaşlar evlerini ve iş yerlerini terk ederek açık alanlara çıktı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, “Çok şükür herhangi bir olumsuz durum yok, sahadan gelen olumsuz bir haber yok” diyerek vatandaşları rahatlattı. AFAD da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olumsuz bir durum yaşanmadığını bildirdi.
Uzmanlar: Fay Hattı Göç Etmeye Devam Edebilir
Depremi değerlendiren Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin 6 Şubat depreminin artçısı olarak kabul edilebileceğini belirtti. Sözbilir, "Bu depremde Narlı Fayı'nın güney bölümü kırıldı. Bundan sonra kırılmaların Sakçagöz, Yesemek ve Hacıpaşa faylarına doğru göç etmesi beklenir" dedi.
"Bu Bir Artçı Deprem"
Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, yaşanan depremin artçı olduğunu vurguladı. Baki, "Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arasındaki 2. blok yerine tam oturmadı, bu süreç devam edecek. Eğer 6 ila 6,6 büyüklüğünde bir deprem yaşanırsa bölge uzun bir süre rahatlayabilir" diye konuştu.
Jeofizik Mühendisi Mehmet Uysal ise bu depremin öncü değil, artçı olduğunu belirterek, "6 Şubat’ta yaşadığımız gibi bizi tedirgin edecek bir depremle karşılaşacağımızı düşünmüyorum" dedi.
Marmara ve Ege Bölgesi İçin Uyarı
Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara ve Ege bölgelerinde de önemli fay hatlarının bulunduğunu belirterek, “Marmara'da büyük bir deprem beklentisi devam ediyor. Ege Bölgesi'nde de 1970'ten bu yana büyük bir deprem yaşanmadı, bu da riskin yüksek olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar Tedirgin: "Korkuyu Atamadık"
Pazarcık sakinlerinden Yusuf Gözlüklü, “Deprem anında 'eyvah gidiyoruz' dedik. Şiddeti birden arttı, 6 Şubat'ın korkusunu daha atamamıştık. Şimdi evimize girmeye korkar olduk” diyerek yaşadığı endişeyi dile getirdi.