İzmir Karşıyaka’da 15 Ağustos akşamı başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle ev ve iş yerlerine sıçrayan orman yangını, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre, şehirden uzaklaştırılarak tehlike oluşturmayacak bir duruma getirildi. Bakan Yumaklı, bölgedeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, yangının etkisinin azaldığını ve İzmir halkını endişelendirecek bir durumun kalmadığını belirtti.

"72 Yangından 69’u Kontrol Altında"

Bakan Yumaklı, ülke genelinde yaşanan orman yangınlarıyla ilgili de bilgi vererek, 72 yangından 69’unun kontrol altına alındığını, İzmir’in yanı sıra Aydın Didim ve Ödemiş’teki yangınların da kontrol altında olduğunu söyledi. Ayrıca, Bolu Göynük, Karabük Ovacık ve Muğla Milas’taki yangınların enerjisinin düşürüldüğünü ve bu bölgelerde soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Sakarya Büyükşehir'den olası facialara çelik önlem Sakarya Büyükşehir'den olası facialara çelik önlem

Dezenformasyona Karşı Uyarı

Yangınlarla ilgili yanlış bilgi ve dezenformasyonların da mücadele ettikleri bir diğer konu olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, vatandaşları resmi açıklamaları takip etmeye çağırdı. Uluslararası yardım çağrıları ve farklı şehirlerdeki yangınların İzmir ile ilişkilendirilmesine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

"Pazar Gününe Kadar Dikkat"

Bakan Yumaklı, vatandaşlardan yangın tehlikesinin sürdüğü bu dönemde daha dikkatli olmalarını isteyerek, Eylül ayının ortasına kadar alarm durumunun devam ettiğini ve yangınlarla mücadele eden ekiplere destek olunması gerektiğini söyledi. Gözaltılar hakkında da önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve kısa sürede bazı şüphelilerin gözaltına alınacağını sözlerine ekledi.

Editör: Resul Özdil